Ulf Pilgaard er kendt for at give den som Danmarks mægtigste kvinde, dronning Margrethe, i Cirkusrevyen, men han har også et godt tag på rollen som Danmarks mægtigste mand.

Det kunne man se på tv i aftes i 'Borgen', hvor han i en rolle, som bygger på Mærsk Mc-Kinney Møller, lagde pres på statsministeren for at få trukket et lovforslag om kønskvotering tilbage.

Og det er ikke første gang, Ulf Pilgaard spiller landets rigeste mand.

- Jeg har faktisk spillet M.M. Møller i et nummer i Cirkusrevyen, der handlede om Operaen, og teksten var skrevet af Adam Price (der også er forfatter til 'Borgen', red.) til melodien af 'Admiralens vise', fortæller 70-årige Ulf Pilgaard.

Han kan skrive under på, at intet overlades til tilfældigheder, når det gælder Mærsk-koncernen - heller ikke et revy-nummer.

- Jeg blev ringet op og spurgt, om det var muligt, at man kunne få teksten inde på Esplanaden, fortæller komikeren, der i øvrigt ikke hørte mere til nummeret.

- I 'Borgen' har jeg bestræbt mig på at give et dækkende og troværdigt billede af en mand med power. Det er Danmarks største virksomhedsejer, som jeg repræsenterer i serien, og det kan lynhurtigt kamme over, og så ryger troværdigheden, fortæller Ulf Pilgaard, der har mødt skibsrederen ved flere lejligheder, hvor de begge har været gæster.

- Ved flere begravelser, desværre, og på afstand. Mit indtryk ved de lejligheder har været af en ret tilknappet mand. siger Ulf Pilgaard, der er 26 år yngre end Mc-Kinney Møller:

- Jeg bliver ved, så længe jeg kan hænge sammen, og det er sjovt. Der er folk, der ikke holder op med at arbejde som 60-årige, og det er blandt andet os skuespillere. Men se på Haldor Topsøe og Mærsk, der er langt op i 90erne og still going strong.