Støtten er væltet ind til den danske dj Maria Gerhardt, bedre kendt som Djuna Barnes, efter det er kommet frem, at hun igen er blevet alvorligt syg af kræft. Lægerne har denne gang erklæret sygdommen for uhelbredelig.

Hendes venner har derfor besluttet at samle penge ind til alternativ behandling i Tyskland, som 37-årige Maria Gerhardt kan begynde parallelt med sin behandling på Rigshospitalet i København.

Indtil videre er der indsamlet nærsten 250.000 kroner til Maria Gerhardt, der i 00'erne blev en af Danmarks mest respekterede og brugte dj's herhjemme. Senere har hun været meddommer i 'X Factor' , og sidste år skrev hun den selvbiografisk inspirerede og anmelderroste roman 'Der bor Hollywoodstjerner på vejen' om kampen tilbage til livet efter fundet af en otte centimeter kræftknude i venstre bryst i 2013, der resulterede i, at hun fik fjernet begge bryster og i 2014 blev erklæret rask.

Læs også:

Blandt dem, der har doneret og skabt opmærksomhed omkring indsamlingen, er flere af dj'ens kendte venner.

En af dem er 'X Factor'-dommeren Thomas Blachman.

»Maria er en fantastisk dygtig kvinde som i alle mine år med musik på TV har spillet bud på sange for mig - som jeg ellers aldrig ville have hørt. Mit samarbejde med Maria Gerhardt skal så meget fortsætte. Derfor handler dette om at støtte op om selve livet og bag alt det livgivende Maria evner at give videre,« skriver han på Facebook.

På indsamlingens side på Caremaker har den tidligere fitnessdronning Charlotte Bircow Næss-Schmidt, der selv har været ramt af kræft, sendt en hilsen til Maria Gerhardt.

»Sender masser af styrke din vej også,« skriver hun efterfulgt af et hjerte.

På sin Facebook-profil følger hun op med endnu en besked:

»Vi burde have et sygehusvæsen, hvor det var helt naturligt at tilbyde alternativ behandling i udlandet, når vi i DK ikke kan tilbyde mere end "livsforlængende" kemo,« skriver hun blandt andet.

Også 'Vild med dans'-værten og skuespilleren Sarah Grünewald har skrevet på indsamlingens side:

»Kærligste tanker fra Rasmus og Sarah (Backwald),« skriver hun.

På Instagram har sangeren Mikael Simpson også delt indsamlingen, mens den københavnskbaserede musik- og kunstfestival Trailerpark Festival på Facebook opfordrer til at støtte:

»En kær ven af huset har brug for hjælp,« skriver folkene bag Trailerpark Festival.

I 2013 fik Maria Gerhardt konstateret brystkræft og måtte skifte morgenfester og nattelivet ud med en hospitalsseng. Efter en lang kamp mod kræften, som hun i første omgang overvandt, og som var inspiration til hendes roman, fik hun i løbet af sommeren 2015 et tilbagefald.

De danske læger kan nu udelukkende tilbyde livforlængende behandling.

Til et billede fra den 21. august, som Maria Gerhardt har lagt på sin Facebook-profil, der viser en CT-scanning fra den 21. juli, skriver den respekterede dj som et svar, at flere dele af hendes krop nu er blevet ramt af kræft.

»Det meste af rygsøjle, skulder, brystben, bækken og lidt i lymfer og lunger,« skrev hun og omtalte billedet som 'på sin vis et smukt billede'.

Senest har hun den 25. august skrevet på Facebook, at hun har det 'ok'.

Har du lyst til at hjælpe? Så kan du støtte indsamlingen HER.