»Jeg bliver udstillet som et monster i den danske presse,« lyder det fra Medina i den nye dokumentarfilm af samme navn.

Hvad mener pressen selv?

B.T. har spurgt tidligere og nuværende ugeblads- og formiddagsavischefer om dækningen af Medina i perioden fra 'Kun for mig'-gennembruddet i 2008, til hun i 2018 får en dom for kokainkørsel.

Niels Pinborg, chefredaktør på Se & Hør.
Niels Pinborg, chefredaktør på Se & Hør. Foto: Thomas Fryd
Vis mere

Niels Pinborg, chefredaktør på Se & Hør siden efteråret 2013

Medina mener, I har udstillet hende som et monster. Hvad tænker du om det?

»Jeg føler mig ikke ramt, og derfor tager jeg som sådan ikke på vej over det. Der, hvor hun havde størst interesse for os, var nok omkring bruddet med Christopher, som vi beskrev ret indgående, og sådan må det være. Jeg har ikke indtryk af, at vi beskrev meget andet end faktuelle forhold. Vi har aldrig haft en dagsorden mod Medina. Vi behandler hende, som vi behandler alle andre.«

Så I har ikke bevidst bygget hende op for at 'smadre hende igen'?

»Nej. Jeg skal ikke kunne sige, hvad mine forgængere har haft af dagsordener, men vi har intet ud af at smadre mennesker. Vi får bedst historier af dem, som gider tale med os. Vi er der for læsernes skyld – ikke for vores eget ego.«

Han tilføjer:

»Jeg kan godt forstå, at det er træls at læse om bruddet med Christopher, når man selv spiller en hovedrolle. Og det med hendes cokekørsel har formentlig heller ikke været sjovt at læse om, men ikke desto mindre er det rimeligt dokumenteret. Vi skriver jo også, når de får børn, bliver gift eller er på ferie. Så i udgangspunktet er vi begejstret for Medina.«

I dokumentaren fremhæves et par Se & Hør-overskrifter: 'Fyrene bliver yngre og yngre' og 'Du er for tynd, Medina'. Er de to overskrifter okay?

»Den sidste tror jeg ikke, vi ville lave i dag, for der er kommet meget fokus på kropsidealer og den slags. Så det har ikke så meget med Medina at gøre. Den med, at hendes mænd bliver yngre og yngre, er jo bare en konstatering. Det er der ikke noget fordømmende i. Jeg har selv en ung kæreste. Og man skal huske på, at vi laver ugeblad for læsernes skyld, og Medina har rigtig mange fans. Vi har ikke noget ud af at genere dem uberettiget.«

Han tilføjer:

»Jeg har ikke et ønske om at tage følelsen fra Medina. Hvis hun føler alt det her, så har hun ret til det. Jeg kan bare ikke abonnere på følelsen selv. Jeg kan ikke se, hvad det er vi har gjort, som i den grad skulle have været traumatiserende så mange år efter. Vi må også konstatere, at det er noget tid siden, at vi sådan rigtig indgående har beskæftiget os med hende – bortset fra nu, hvor hun selv har valgt at gentage det hele.«

Fortryder du noget I jeres dækning af Medina?

»Nej. Jeg har ikke et overblik over alle de historier, vi har skrevet, men grundlæggende synes jeg ikke, der er noget at fortryde. Vi prøver altid at være ordentlige, og det synes jeg også, vi har været over for Medina.

Han tilføjer:

»Det hele ærgrer mig lidt. Jeg kan skidegodt lide Medinas musik, men jeg er måske lidt træt af den lidt selvmedlidende følelse, som har gennemsyret hele hendes karriere. Jeg tror ikke, man kan være en kendt stjerne i dag og have det sådan. Jeg tror, de unge mennesker forventer meget mere deltagelse, øjenhøjde og engagement – ellers tror jeg, de stempler ud.«

Erling Tind Larsen, tidligere chefredaktør på Her & Nu.
Erling Tind Larsen, tidligere chefredaktør på Her & Nu.
Vis mere

Erling Tind Larsen, kommerciel redaktør Berlingske Media, tidligere chefredaktør på Her & Nu (2014-2016) og ansvarshavende direktør på Tæt på (2016-2018)

Hvad tænker du om jeres linje, da du var ugebladschef? Var I særligt onde ved Medina?

»Nej, det var vi ikke, og jeg kan slet ikke genkende det billede, som hun længe har rejst rundt med. Vi behandlede hende ikke på andre måder, end vi ville have behandlet en hvilken som helst superstjerne. Hun blev jo et gigafænomen og var sammen med Christopher en del af et kendispowerpar. Med det hører også med, at man går lidt kritisk til dem, når de for eksempel går fra hinanden.«

Christopher og Medina var ikke sammen længere, da du begyndte som chef på Her & Nu. Hvilke særlige episoder var der i din tid?

»Der var narkodommen, hvor Medina skiftede navn, for at vi skulle undgå at opdage hendes navn i retslisterne. Der siger hun igen, at vi altid er efter hende – men hvad havde hun regnet med? Selvfølgelig dækker vi det grundigt og nidkært, når en rollemodel og et kæmpe popikon bliver knaldet for narkokørsel.«

Skal kendte ikke også have lov til en form for privatliv?

»Selvfølgelig, og jeg synes også generelt, at den danske presse er gode til at sige, at når du er derhjemme, har du lov til at være dig selv. Medina har jo helt sikkert oplevet at være under pres fra stalkere og hatere, og oven i det kommer pressen så nogle gange og tager nogle irriterende billeder. Jeg tror, hun har oplevet det hele som en samlet ting.«

Havde I fotografer stående uden for hendes lejlighed, da du var chefredaktør?

»Nej, men vi havde fotografer rundt omkring i byen, som tog billeder af hende, når hun for eksempel var ude og handle, fordi det nogle gange kan være en sjov historie at se et popikon komme gående med Nettoposer.«

Er det egentlig relevante historier?

»Jeg er med på, at man sagtens kan stille spørgsmålstegn ved relevansen – for hun skal jo have lov til at tage ud og købe mad. Men jeg synes samtidig ikke, at det er historier, der kan give hende posttraumatisk stress.«

Du tror ikke, at det har været med til at forøge, at hun har følt sig overvåget?

»Jo, det er det helt givet, og det er et vilkår, man må leve med. Når man går efter berømmelsen, så kommer det også med en bagside. Så synes folk også, at det er interessant, når du for eksempel er ude og spise middag med din kæreste. Og vi giver hende jo altid mulighed for at kommentere det.«

Gør det indtryk, når Medina siger, at hun har følt sig forfulgt?

»Hun har helt sikkert ikke haft det nemt og har været under et voldsomt pres, men jeg synes ikke rigtig, man kan sige, at der er én skurk, og at det er medierne. Jeg ved godt, det er nemt at sige 'det må du have regnet med', men som en gammel kliché lyder: Når vi bliver inviteret til brylluppet, kommer vi også til skilsmissen.«

Julie Zangenberg siger i dokumentaren, at medierne bevidst bygger folk op for at smadre dem igen. Var det sådan, I tænkte på Her & Nu, da du var chef?

»Nej, sådan fungerer det jo ikke. Men jeg medgiver, at når nogen bliver så store, som Medina var, så bliver det på et tidspunkt interessant også at kigge på personen bag ved og også gå lidt kritisk til værks. Ellers bliver det rent medløberi. Det hører med til det fulde billede ved at være så stor en berømthed.«

Fortryder du noget I jeres dækning af Medina i din tid som ugebladschef?

»Nej. Jeg synes, vi har været fair og altid givet hende muligheden for selv at være en aktiv medspiller i dækningen. Jeg synes ikke, noget af det vi har lavet, er over grænsen.«

Olav Skaaning Andersen, ansvarshavende chefredaktør på B.T. 2010-2016 og Kim Henningsen, chefredaktør på Se & Hør 2009-2013 har ikke ønsket at medvirke i artiklen.