Det var et selvsikkert ensemble, der mødtes til de aller første prøver i Tivoli mandag morgen. Men også et hold, der hviler et særligt pres på.

26 februar har musicalen 'Dirty Dancing' premiere i Koncertsalen, men allerede nu er der udsolgt til samtlige forestillinger. Det kunne Tivolis nytiltrådte underdirektør Nikolaj Koppel meddele, lige inden holdet gik i gang med de første læseprøver.

»115.000 billetter er der solgt, og det betyder, at der er rundt regnet fire en halv billet tilbage til hver forestilling«, smilede Koppel, mens Silas Holst, Robert Hansen, Mathilde Norholt, Kirsten Norholt, Claus Bue, Dick Kaysø, Laura Drasbæk og resten af det stjernespækkede musicalhold klappede af den usædvanlige melding, der giver dem medvind fra første fløjt.

»Jeg har ikke set filmen for nylig og har egentlig ikke noget forhold til den. Men jeg kan huske, at den var overalt, og at det var vigtigt at kende til den, da jeg selv var teenager, hvis man ville i kontakt med pigerne, der på det tidspunkt dånede over Patrick Swayze (Der spillede filmens hovedrolle, Johnny Castle. Red.),« sagde Koppel til BT.

I dag er det Silas Holst (Johnny Castle) og Robert Hansen (Neil Kellerman) pigerne vil dåne over, når den moderne firserklassiker har premiere i Tivolis koncertsal i næste måned. Mens mændene kan glæde sig til at se Mathilde Norholt (Frances 'Baby' Houseman) forvandle sig fra en bly ælling til en sexet svane flankeret af Karina Frimodt og Laura Drasbæk.

Læs også:

Også Robert Hansen skulle lige genopfriske 'Dirty Dancing', før dagens første prøver:

»Jeg måtte lige spole tilbage og se filmen igen, da de ringede og spurgte, om jeg ville være med. Ærligt talt, så var den smidt helt ud af min hukommelse«, sagde humørbomben, der glæder sig til at komme i gang.

»Det er altid fedt at mødes med holdet for første gang, og jeg glæder mig helt vildt. Det er en historie, der både rører en og gør dn i enormt godt humør«, sagde Robert Hansen om forestillingen, hvor der danses mindst ligeså meget, som der synges.

»Derfor burde vi måske også have kaldt den en 'Dancical', jokede den svenske instruktør Anders Albien, da han præsenterede historien bag 'Dirty Dancing', og lagde den overordnede linje for forestillingen, der allerede nu kan skrive sig ind i historien som den hurtigst sælgende musical nogensinde.

Fakta

'Dirty Dancing' er produceret af Tivoli og Jesper Winge Leisners 'One and Only Company', der har stået bag andre store scene-succes'er som 'Grease', 'Elsk mig i nat' og 'Den eneste ene'.

Den kører i Tivolis koncertsal fra 28. februar til 30. april. Herefter spiller den i Musikhuset i Århus fra 8. til 31. maj.

I de bærende roller ses Silas Holst, Mathilde Norholt, Karina Frimodt, Christian Mosbæk, Kirsten Norholt, Laura Drasbæk, Claus Bue, Robert Hansen, Dick Kaysø, James Sampson, Line Krogholm og Henrik Lauenbjerg.

Joakim Pedersen er kapelmester, Anders Albien står for instruktion og Tim Zimmermann er koreograf.