Den tidligere tv-vært Jeppe Søe var gennem en lang årrække venner med Jannie Helle. De mødtes på Eleva2eren tilbage i 1980'erne.

Journalisten Jeppe Søe mødte Jannie Helle i slutningen af 1980'erne, da han var i praktik på Eleva2eren på TV2. Her tog tv-lægen Jannie Helle ham under sine vinger.

- Det, vi alle sammen kendte hende for, var jo at hun var datidens Joan Ørting. Hun var hjertelig, hun var ærlig, og hun var rå. Hun var ikke bange for at give det svar, som alle sad og tænkte, siger Jeppe Søe.

Ifølge Jeppe Søe var Jannie Helle foruden Tine Bryld, en af de kvinder der havde ben i næsen, og som turde at tale om de ting, der ellers sjældent blev luftet.

- Hvis vi spoler tv-tiden tilbage var det meget sjældent på det tidspunkt. Det var sjældent at ordet sex overhovedet blev nævnt. Hun var fandeme en af de første, som turde noget. Tv-mæssigt var hun med til at sætte nye standarder for, hvad man kan diskutere åbent på tv, siger han.

Gennem årene har Jeppe Søe og Jannie Helle holdt kontakten ved lige ved breve og e-mail.

- Vi delte ord. Vi skrev sammen, og talte om sygdommen. Vi talte også om hendes kamp mod sundhedssystemet. Hun havde brug for ord, og jeg gav hende dem. Heldigvis, havde hun mange mennesker at snakke med til det sidste, siger han.