Det var den tyske tv-station RTL, der stod bag videoen om den 'genopståede' Michael Jackson. De ville teste, hvordan konspirations-teorier opstår.

Det var professionelle tv-folk, der stod bag den video om afdøde Michael Jackson, der har floreret på nettet de seneste dage. I videoen ses en mand, der - i hvert fald på afstand, ligner Jackson til forveksling. Ambulancen kører ind parkeringsområdet ved hospitalet, bagdøren åbnes af en sortklædt mand og ud springer en lyslevende Michael Jackson. Derefter bliver han eskorteret ind af en sidedør i bygningen.

Sekvensen varer under et halvt minut, men kvaliteten af videoen, nummerpladerne på ambulancen - der matcher den ambulance som Jackson rent faktisk blev kørt på hospitalet i - og det faktum, at manden der springer ud af vognen af statur ligner pop-stjernen fik mange medier til at bringe historien om den 'genopståede MIchael'.

SE OGSÅ BILLEDERNE I GALLERIERNE TIL HØJRE ELLER KLIK NEDENFOR:
* Spillet om Jackson - her er vinderne og taberne
* Her er Jacksons ukendte søn
* Michael Jacksons liv i billeder
* De falske billeder - sådan har du ikke set ham før

Nu viser det sig, at der hele tiden har været tale om et forsøg på at fuppe både tv-seerne og andre medier. Videoen er blevet produceret af den tyske tv-station RTL, der ville undersøge, hvordan en konspirationsteori begynder. Dette gjorde de så ved at producere en video, der viste Michael Jackson stige ud af ambulancen.

Mange medier - heriblandt også bt.dk, viste videoen og på mange internet sider blev der debatteret lystigt. Nogle spurgte; 'Hvorfor er Elvis ikke med i vogen?' Andre var temmelig meget nemmere at overbevise. Nu skulle den så være manet i jorden: Jackson er (virkelig) død.

Bedøm selv: