Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Sygdom er en illusion, der er skabt af frygt og læger har helbredt terminale patienter, der var syge med kræft, ved hjælp af vitaminer.

Det påstår den 25-årige influencer Fie Laursen, der har lige knap 640.000 følgere på Instagram. Det gør hun i forbindelse med, at hun lavede 'spirituel Q&A' på sin Instagramprofil, hvor folk kunne spørge hende til hendes spiritualitet.

Den 54-årige tv-læge Charlotte Bøving har medvirket i 'Lægen flytter ind'. Hun aner ikke, hvem Fie Laursen er, men hun retter kritik mod de påstande, som influenceren slynger ud til sine følgere.

»Jeg bliver virkelig bekymret, når jeg hører sådan noget. Hvis folk uden forstand kan sige sådan en gang volapyk, så ville jeg jo ikke have noget arbejde,« siger Charlotte Bøving til B.T.

Foto: Celina Dahl
Vis mere

Charlotte Bøving vurderer, at sådan en holdning i sidste ende kan koste menneskeliv.

»Med den spirituelle tilgang, hun har, som er koblet op på uvidenhed, så vil det koste mange mennesker livet, hvis de lytter til hende. Det kan gøre, at folk ikke lytter til, hvad deres krop fortæller og bare går ned og køber en gang vitaminer og mineraler,« konstaterer Charlotte Bøving.

Tv-lægen kommer i stedet med en anbefaling til alle – om de følger Fie Laursen eller ej.

»Jeg vil anbefale, at folk søger viden fra videnskilder i stedet for noget, der ikke er særlig klogt eller begavet. Man skal bruge influencing på oplysning og viden og ikke dumhed, som det her er,« siger Charlotte Bøving.

Som konsekvens af Fie Laursens 'spirituelle Q&A' retter Charlotte Bøving nu en helt særlig henvendelse mod den danske influencer.

»Jeg inviterer hende hermed til en dag under tavshedspligt, hvor hun kan følge med i, hvad der foregår på min klinik, så tror jeg, hun sætter sine vitaminpiller billigt til salg,« siger Charlotte Bøving.

Om Fie Laursen er villig til at komme en tur forbi lægeklinikken er usikkert. Hun er nemlig ikke vendt tilbage på B.T.'s henvendelse.

Opdateret:

Efter seks dage er Fie Laursen vendt tilbage på B.T.'s henvendelse. Hun ønsker ikke at stille op til interview, men hun oplyser, at hun mener, man må ytre sig om sine meninger, og det man tror på. Det behøver ifølge Fie Laursen ikke at være sandheden.

Hun ønsker heller ikke tage i mod Charlotte Bøvings tilbud.

Andre læser også