Jakob Tage Ramlyng, der er redaktør på TV 2 News, er den første dansker, som er blevet ramt af sygdommen, og han var på arbejde onsdag, inden han om aftenen opdagede symptomer.

Hans kollega Karen Helene Hjorth fortæller, at hun var til stede onsdag sammen med redaktøren.

»Jeg var til stede på arbejde, og jeg var den, der var tættest på min kollega,« lyder det fra TV 2 News-værten, som uddyber:

»Jeg ved ikke, hvordan jeg skal forholde mig til det endnu. Jeg afventer, hvad Sundhedsstyrelsen siger.«

Arkivfoto af Karen Helene-Hjort.
Arkivfoto af Karen Helene-Hjort. Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere

Den smittede redaktør, som kom hjem fra skiferie i Italien mandag, skriver i et opslag på Facebook, at han er bekymret.

'Vi er selvfølgelig dybt rystede over, at det, vi troede var stærkt usandsynligt, nu er vores virkelighed,' skriver han på sin Facebook-profil.

Han oplyser desuden, at resten af hans familie heldigvis ikke er blevet testet positive med sygdommen.

'Vi har, siden vi kom hjem, fulgt anvisningerne fra vores respektive læger, og indtil i går var rådet, at vi skulle betragte det som en almindelig virus. Når vi følte os raske til det, skulle vi gå i skole og på arbejde som normalt,' skriver han.

Derudover oplyser han, at familien tager en pause fra Facebook. De er i karantæne i deres hjem i 14 dage, hvor de blandt andet skal fejre Ramlyngs søn, som 'bliver teenager', som han skriver i opslaget.

Coronavirussen udbrød i første omgang i den kinesiske by Wuhan i starten af januar. Nu er sygdommen på alle kontinenter på nær Antarktis og altså fra onsdag nat også konstateret i Danmark.

Danske læger har sendt en oplysningsplakat ud, hvor der står, at hvis man har symptomer som feber, hoste, synkebesvær og vejrtrækningsproblemer, og man derudover har opholdt sig i de hårdt ramte områder, så skal man ringe og aftale med lægen, hvordan man skal testes.

Flere europæiske lande har på det seneste oplevet tilfælde af coronasmittede. Det gælder blandt andet Østrig, Norge, Schweiz og Kroatien.

'Arbejdet med kontaktsporing og inddæmning er dermed gået i gang,' skriver Sundheds- og Ældreministeriet desuden i en pressemeddelelse, efter danskeren er blevet ramt.