Der er oprør på TV 2, hvor en række medarbejdere i et brev har valgt at kritisere ledelsens beslutning om at stoppe en dokumentar om sexisme på netop TV 2.

Men medarbejdernes kritiske røster ændrer intet. Ledelsen holder fast i beslutningen om at stoppe dokumentaren, siger nyhedsdirektør på TV 2 Jakob Kwon torsdag til B.T.

»Jeg har ikke ændret holdning til, at jeg synes, at det vil være skadeligt for vores troværdighed at undersøge os selv på denne her måde. Jeg synes ikke, at det er journalistisk hensigtsmæssigt, at vi har kollegaer, som skal undersøge andre kollegaer, samt kollegaer, som skal interviewe andre kollegaer om forhold både i nu og datid.«

»Jeg mener heller ikke, at vi ville kunne lave en dokumentar, uanset hvor godt den så ville blive lavet, som ville blive modtaget som et forsøg på at fortælle sandheden på TV 2 om, hvad der foregik i fortiden. Jeg er ret overbevist om, at vi vil blive beskyldt for enten at være for hårde ved nogle eller for bløde ved nogle,« siger han.

En lang række medarbejdere, heriblandt de kendte TV 2-profiler Cecilie Beck, Divya Das, Ditte Haue, Janni Pedersen og Thomas Buch-Andersen, har i et brev torsdag skrevet til TV 2s ledelse, at de er uenige i beslutningen om at stoppe dokumentaren.

Her skriver medarbejderne, at de ikke mener, at der hverken er et habilitetsproblem eller et troværdighedsproblem ved at lave dokumentaren – selvom den ville ende med at handle mest om TV 2.

»Den kritiske og undersøgende journalistik blomstrer på TV 2. Det er afgørende for troværdigheden bag den journalistik, at vi kan være kritiske over for alle – også vores egne,« skriver medarbejderne i brevet, der kan læses på Berlingske. Medarbejderne kalder ledelsens argument for at lukke dokumentaren, fordi TV 2 ikke bør undersøge sig selv, for ‘letkøbt’.

Jakob Kwon er ikke overrasket over brevet fra medarbejderne.

»Jeg har stor forståelse for, at der er dele af vores medarbejdere, der er uenige i beslutningen. Det havde jeg næsten også forventet, at der ville være. Og jeg synes, det er helt ok, at de har behov for at udtrykke, at det er en forkert beslutning. Det skal vi kunne rumme – at den her type spørgsmål deler både folk og medarbejdere,« siger han og tilføjer, at der dog også er en del medarbejdere, som er enige i, at dokumentaren bør stoppes.

TV 2s tillidsmand Lennart Sten udtalte onsdag til TV 2, at arbejdet med dokumentaren havde givet uro blandt medarbejderne

»Folk har været nervøse for, om snakke i kantinen skulle kunne bruges. Ledelsen har endda måttet udsende mail, der beroligede folk om, at der ikke var opsat skjulte kamera og mikrofoner. Også derfor er det den rigtige beslutning,« forklarede han.

Selvom medarbejderne skriver i brevet, at de ikke mener, at der vil være et troværdighedsproblem ved at lave dokumentaren, så holder Jakob Kwon fast i sin beslutning.

Jakob Kwon, er du ikke bekymret for, at nogle tænker, om der mon er noget i dokumentaren, som TV 2 ikke ønsker kommer frem, siden I vælger at stoppe den?

»Der er ikke nogen beslutning i det er projekt, som ikke vil blive kritiseret af enten den ene eller anden part, og det er jeg helt bevidst om. Men der skulle træffes en beslutning, og jeg synes, at jeg har truffet den beslutning, som, jeg vurderer, er rigtig.«

»Derfor har det også været vigtigt for mig at understrege, at vi ikke forsøger at lukke låg på noget som helst,« siger Kwon og tilføjer, at TV 2 har kontaktet de kilder, der skulle medvirke i dokumentaren og har informeret dem om, at de er i deres gode ret til at tale med andre medier.

»Det er også min klare opfattelse, at deres historie nok skal finde frem til offentligheden. Det bliver så bare ikke hos os,« siger han.

Så det du siger er, at det her ikke er en beslutning, I har taget, fordi der er noget i denne her dokumentar, som I ikke ønsker skal komme frem?

»Nej, overhovedet ikke. For så ville vi jo heller ikke være så explicitte med at fortælle kvinderne, at hvis de har mod på det, og hvis de synes, det er væsentligt, så skal de endelig gå til andre medier«.