Politiet i New York efterforsker den amerikanske tryllekunstner David Blaine i forbindelse med anklager om seksuelle overgreb.

Det oplyste chefefterforsker Dermot Shea mandag, skriver CNN.

Detaljerne var sparsomme omkring sagen, da politiets afdeling for særlige ofre afholdt et pressemøde.

Ifølge CNN, der har talt med kilder tæt på efterforskningen, er en kvinde stået og frem og har anmeldt David Blaine til politiet i New York.

Anmeldelsen handler angiveligt om en hændelse, der går ud over en juridisk forældelsesfrist. Det er derfor uklart, hvordan efterforskerne vil gribe sagen an.

En anden unavngiven kilde oplyser til CNN, at der også for et år siden var en efterforskning af tryllekunstneren, som siden er blevet lukket.

David Blaine har ikke svaret tilbage på henvendelser om en kommentar til det amerikanske medie.

Den verdensberømte tryllekunstner og performer påbegynder sin europæiske tour i Storbritannien og Skotland til juni.

Han er kendt for sin vanvidstricks og store illusioner, som senest i 2017 var tæt på at tage livet ham.

Her blev seerne af tv-programmet 'Beyond Magic' vidne til, at tryllekunstnerens stunt gik galt.

David Blaine skulle udføre et indslag, hvor han med en riffel ville skyde sig selv i munden, hvor han efter planen skulle ramme en lille metalskål påsat en mundbeskytter. Da han med et reb fastgjort til våbnet selv affyrede kulden mod sit ansigt, gik den lille metalskål i stykker og satte sig kortvarigt fast i tryllekunstnerens mund.

»Tiden stod pludselig stille. Da kuglen ramte metalskålen, opstod der en høj hyletone, og jeg kunne mærke min hals snøre til. Jeg var sikker på, at kuglen var gået gennem mit hoved, og at jeg var død. Men pludselig blev jeg klar over smerten, og det fik mig tilbage,« sagde han dengang til news.com.au.