Sidste år havde Mads Langer underskud i samtlige af sine tre virksomheder. Den ene kom ud af 2019 med 1,4 millioner kroner skrevet med blodrøde tal på bundlinjen.

Alligevel hev den populære sanger over to millioner kroner ud til sig selv.

Det fremgår af årsregnskaber, som virksomhedsportalen Ownr.dk har trukket for B.T.

Freedom Is A State Of Mind ApS, Freedom Records ApS og Mads Langer Holding ApS hedder den 36-årige popstjernes tre selskaber.

Mens sidstnævnte – som det også fremgår af navnet – er et holdingselskab, beskæftiger de to andre sig med 'at forestå indspilning og produktion af musik og anden dermed beslægtet'.

Og særligt Freedom Is A State Of Mind ApS havde et godt år i 2019, hvis man kigger på bruttofortjenesten. Denne lød nemlig på over 3,3 millioner. Alligevel har Mads Langer måttet skrive årets resultat med rødt i regnskabet.

Selskabet, som ifølge CVR-registret har to ansatte, havde nemlig personaleomkostninger for 4,8 millioner. Og dermed endte årsresultatet på minus 1,4 millioner.

Alligevel har 'Elephant'-sangeren, der ejer 100 procent af virksomheden, trukket lidt over en million kroner ud til sig selv.

Et tilsvarende beløb – præcis en million kroner – er blevet trukket ud af Mads Langer Holding ApS. Dette, selv om selskabet sidste år landede på et resultatet på minus 16.000 kroner.

I begge selskaber er der trods underskud og høj løn stadig masser af penge på kistebunden.

I årsregnskaberne fremgår det, at Mads Langer Holding ApS har en egenkapital på omtrent tre millioner kroner, mens egenkapitalen i Freedom Is A State Of Mind ApS er på over 1,5 millioner.

Freedom Records ApS er sangerens mindste selskab, hvis man kigger på pengene. Det hører desuden under Freedom Is A State Of Mind ApS, som hører under Mads Langer Holding ApS.

Sidste år landede årsresultatet i det lille selskab på knap minus 15.000 kroner. Her ligger egenkapitalen desuden på beskedne 11.857 kroner.

Men ét er, hvad årsregnskaberne viser. Noget andet er, hvordan realiteterne ser ud væk fra de taltunge papirer. Og her tyder intet altså på, at Mads Langer mangler penge.

I februar solgte sangeren sit nordsjællandske luksussommerhus til en pris langt over gennemsnittet. To år forinden havde han solgt sin lejlighed centralt i København til 11,6 millioner kroner.

Derfor er det vel næppe en stramning at skrive, at det kører for ham.

Coronapandemi og tilhørende aflysninger til trods har han da heller ikke ligget på den lade side i år.

Godt nok var han nødt til at vende tourbussen hjemad og aflyse resten af sin Europa-tour, da landet i foråret lukkede ned. Men han var lynhurtig til at tænke kreativt og lancerede hurtigst som den første i verden en række drive-in-koncerter.

Et projekt, han fortalte om, da B.T. for nylig mødte ham i forbindelse med TV 2-programmet 'Toppen af poppen'.

»Det har været en vild tid. Drive-in-koncerterne har virkelig åbnet nogle døre for mig, som jeg aldrig havde turdet drømme om.«

»Jeg var selvfølgelig ramt på humøret som alle andre og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre, men så satte jeg mig ned og lavede en liste over ting, man kunne gøre, og på den liste stod drive-in-koncerter, og det har faktisk været enormt spændende at kigge på, hvordan man kan spille koncerter på en ny måde.«