»Vi er ukuelige optimister i min familier, så jeg er sikker på, han nok skal klare den, men jeg vil savne ham helt vildt, hvis han dør.«

Sådan siger komikeren Torben Chris, da B.T. fanger ham over telefonen tirsdag morgen – et døgn efter, at han på Facebook fortalte, at hans far ligger i kunstig koma som følge af corona.

»Han har ligget i koma i to uger, men han er kun sølle 79 år, og han har et gå-på-mod som ingen andre, så jeg er overbevist om, at det nok skal gå,« siger 43-årige Torben Chris.

Han fortæller endvidere, at både hans far og 71-årige mor blev konstateret smittet for tre uger siden, hvorefter de som de 'ukuelige optimister', de er, isolerede sig selv i deres sommerhus.

Torben Chris ses her med sin far i et badekar. Billedet var en del af et reklamestunt i 2015.
Torben Chris ses her med sin far i et badekar. Billedet var en del af et reklamestunt i 2015.
Vis mere

Mens hans mor 'ikke behøvede at tage så meget som en panodil', så begyndte det hurtigt at gå ned ad bakke for hans far, der ellers er i god form for sin alder og cykler på daglig basis, fortæller Torben Chris.

Ifølge komikeren var hans far mandag vågen i fem minutter, hvor han var så meget ved bevidsthed, at han kunne trække vejret selv samt sige et par ord til både sin hustru og lægerne.

»Lige nu forsøger lægerne alt, de kan, for at få ham på højkant, men hver gang de vækker ham, stiger blodtrykket, infektionstallene og temperaturen, og så må de lægge ham tilbage i koma, så lige nu håber vi bare på, at coronaen bukker under, inden hans krop gør.«

Selvom Torben Chris er overbevist om, at hans far nok skal klare den, så er han bevidst om, at faderen har nået en alder, hvor det kan blive en udfordring.

(Arkiv) Torben Chris (venstre) ses her med sin komikerkollega Thomas Hartmann.
(Arkiv) Torben Chris (venstre) ses her med sin komikerkollega Thomas Hartmann. Foto: Andreas Beck
Vis mere

På grund af coronarestriktionerne har det indtil videre kun været hans mor, der har fået lov til at besøge faderen på hospitalet.

»Det har jeg det egentlig okay med, for han ligger jo bare og sover. Og vi er ikke en familie med uforløste issues, så der er ikke noget, jeg skal have sagt til ham. Vi har et pragtfuldt forhold. Jeg vil savne ham helt vildt, hvis han dør, men jeg trøster mig med, at det trods alt vil være den rigtige rækkefølge. Det er børnene, der skal miste deres forældre.«

Torben Chris fortæller endvidere, at det ikke er første gang, at hans far ligger i koma. For 11 år siden faldt han ned fra et stillads i forbindelse med noget tømrerarbejde og fik 21 brud i ansigtet.

»Han lå i koma i tre måneder og mistede stort set synet, men hans gå-på-mod er stadig intakt, og jeg er helt sikker på, at den mand først stopper med at kæmpe, når hans hjerte stopper med at slå.«

Torben Chris.
Torben Chris. Foto: Andreas Beck
Vis mere

Corona har i det hele taget været efter Torben Chris og hans familie. Udover faderen og moderen blev Torben Chris og hans hustru selv konstateret positive tilbage i juni.

Derudover har komikeren fået udskudt sin 'Mens Room 4'-turné, som skulle have fundet sted fra september, hvilket kan mærkes på økonomien. Især fordi årets julefrokoster også officielt er blevet aflyst af regeringen.

»Vi har flyttet alle salene et år frem, men det er en sindssyg svær situation, fordi folk er afventende og ikke tør købe billetter. Heldigvis havde vi så julefrokosterne at se frem til, men de jobs er også raslet væk nu,« siger han og fortsætter:

»Heldigvis er jeg en rolig jyde, som ikke bruger flere penge, end jeg har, og som ikke har sat mig hårdere i det, end at jeg kan blive siddende, men det er da irriterende og en udfordring.«

Herunder kan du se Torben Chris' opslag om sin far: