Da Torben Chris’ far blev syg med corona og endte i koma, skrev flere af komikerens facebook-følgere trøstende, at han nok skulle få sin far tilbage i badekarret.

De fik ret. Men at sidde i sønnens badekar er ikke det eneste mål, som 79-årige Svend Carlo kan hakke af på sin bucket liste.

Efter seks uger i koma vågnede han i december og satte sig ét mål, som blev skrevet på væggen bag hans hospitalsseng: Han ville igen kunne gå fem kilometer hver dag.

Dengang virkede det – ifølge sønnen – meget optimistisk.

Torben Chris hyler på Facebook sin far, Svend Carlo, der efter seks uger i koma  har kæmpet sig tilbage i god form. Privatfoto
Torben Chris hyler på Facebook sin far, Svend Carlo, der efter seks uger i koma  har kæmpet sig tilbage i god form. Privatfoto
Vis mere

»Har vi andre været syge en uge med influenza, er vi jo jammerlige. Han havde ligget i respirator og fået sondemad i seks uger. Han var der, hvor han ikke engang kunne løfte sin egen arm fire gange i træk,« siger komikeren til B.T.

Da faren i november blev ramt af corona, var han så syg, at Torben Chris indstillede sig på at skulle tage afsked.

»For hver uge der gik, tænkte jeg: ‘Det her bliver sidste gang. Det der kommer der ikke en velfungerende far ud af’.«

»Jeg var oppe og sige farvel til ham. Men ja, da han tog det første skridt tænkte vi: ‘Så kan det fandeme godt være …’,« siger han.

Da hans far kom hjem fra hospitalet, kunne han gå ud til toilettet, det var det. Men langsomt – og udstyret med iltapparat og rollator begyndte han at gå – 300 meter ad gangen på vejen foran sit hus.

»Det var en lang og træg kamp, men han ville være helt rask igen. Nu går han fem kilometer hver dag uden ilt. Det er virkeligt godt kæmpet,« siger en stolt Torben Chris.

Familien vidste, at faren var sej. Som komikeren siger:

»Han havde den ‘fordel’, at han som tømrer for en del år siden faldt ned og lå i koma et par uger.«

Efter den ulykke mistede faderen synet, men nægtede, at dét skulle forhindre ham i at cykle. Så i stedet for at gå i stå, købte han en tandem, så Torben Chris’ mor og han fremover kunne cykle sammen.

»Han har før vist, at han har en fightervilje, og har kæmpet sig tilbage … så vi havde en mistanke om, at han ville kunne gøre det igen.«

Efter otte måneders genoptræning har Svend Carlo ikke bare nået sit mål, han er altså også – som Facebook-følgerne håbede – kommet tilbage i sønnens badekar.

Der sidder han for at reklamere for Torben Chris’ og Thomas Hartmanns kommende standup show ‘Mens Room 4,’ som man kan se i Torben Chris' video herunder:

Badekarret er blevet den 44-årige komikers varemærke. I 2015 fik han Facebook til at eksplodere med et billede, hvor han var nøgen i et badekar med sin toårige datter.

Billedet blev fjernet af Facebook, men komikeren svarede igen ved at lægge et billede op af sig selv og sin far i bad. Svend Carlo ville gerne støtte sin søn i, at børn og forældre bør kunne gå i bad sammen.

»Jeg tror ikke, at jeg kan få en idé, der er så dum, at han ikke er med på den,« siger Torben Chris.

Ifølge Svend Carlo selv er hans næste mål, at han skal ind og se sønnens show. Men det bliver ikke ved premieren.

»For det er på Sjælland, og så langt har jyder ikke brug for at rejse. Han skal se os, når vi kommer til Brande, det er kun 13 kilometer hjemmefra,« siger Torben Chris.