»Jeg ville gerne blære mig med hende, men det har ikke været muligt,« siger Venstre-politiker Tommy Ahlers om sin kæreste, iværksætter og radiovært Le Gammeltoft.

Han har ligesom resten af Danmark været ramt af corona-nedlukningen, og derfor har muligheden ikke for alvor budt sig. Før nu.

Derfor er den 44-årige politiker, der er klimaordfører for Venstre, glad for, at parret endelig havde en god mulighed for at stå frem med deres kærlighed i weekenden. Her var de til premiere på dokumentaren '7 years of Lukas Graham'.

En rød løber, der har affødt en del reaktioner.

Le Gammeltoft, dj og radiovært, siger, at corona-nedturen trods sine mange negative sider har betydet ekstra tid for hende og kæresten.
Le Gammeltoft, dj og radiovært, siger, at corona-nedturen trods sine mange negative sider har betydet ekstra tid for hende og kæresten. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

»Altså, her på gangene på Christiansborg er der flere, der har sagt 'tillykke med kærligheden', ligesom hvis vi var blevet gift,« lyder det fra politikeren.

Han understreger, at der bestemt ikke har været nogen bryllupsrejse. Højst lidt ekstra røræg til morgenmaden for at fejre offentliggørelsen.

Også 42-årige Le Gammeltoft har fået mange lykønskninger. Noget, hun finder hjertevarmende.

»Der er bare kommet så mange beskeder. Folk, der siger, det er dejligt, at vi kan stå frem, men også 'tillykke med kærligheden,« lyder det, inden hun udyber:

»Det har jo ikke været en hemmelighed, så på den måde er det rart, at det er delt med alle nu. Også jer (medierne, red.). Så kan man også lade være med at bruge mere energi på det.«

B.T. har fanget begge parter over telefon. Begge fortæller, at det eneste nye er, at offentligheden kender til deres forhold.

De to har nemlig været sammen siden slutningen af efteråret 2019 og har blandt andet haft hinanden under coronanedlukningen. En nedlukning, der også har affødt positive ting.

»Det har jo betydet, at vi som nyt par har haft noget ekstra tid sammen. Vi har ligesom resten af Danmark kunnet bruge noget tid sammen i sommerhuset,« siger han. Le Gammeltoft er enig i, at det har været en unik mulighed.

»Især for mig har jeg nok haft muligheden for at få lidt ekstra tid sammen med Tommy, hvilket er en kæmpe gave. Han er jo helt vildt travlt normalt, så selv om det er en trist periode, så har det været held i uheld,« siger hun.

Coronatiden har dog gjort, at Ahlers har måttet vente med at lade venner møde kæresten.

Politiker Tommy Ahlers og iværksætter Le Gammeltoft er ikke flyttet sammen, men bruger meget tid sammen. Skiftesvis hos ham og hende, lyder det fra politikeren.
Politiker Tommy Ahlers og iværksætter Le Gammeltoft er ikke flyttet sammen, men bruger meget tid sammen. Skiftesvis hos ham og hende, lyder det fra politikeren. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Vis mere

»Det har været meget frustrerende. Der er venner og familie, man gerne har villet se, og jeg ville gerne introducere Le Gammeltoft for mine venner, men det har ikke været muligt i samme omfang. Jeg ville jo gerne vise hende frem,« siger han, og forklarer, hvorfor han er stolt af at have den tidligere dj og nuværende direktør for Heartbeats ved sin side.

»Jamen, grundlæggende er jeg ret fascineret over det drive, som Le har. Både i forhold til ting, hun har startet op, men også ting, hun er i gang med nu. Vi deler jo den her interesse for iværksætteri,« siger han og uddyber:

»Så er vi begge også meget interesserede i samfundet. Vi har mange politiske diskussioner. Vi er grundlæggende enige om mange ting, men ligesom i Venstres folketingsgruppe kan der jo også være uenighed.«

Hvem vinder oftest jeres politiske diskussioner?

»Det må være uafgjort,« siger han uden indrømmelser. Og dem finder man heller ikke hos Le Gammeltoft.

»Siger han det? Jamen, jeg må give ham ret. Og det er virkelig dejligt at have en kæreste, hvor man kan have de her samtaler. Vi går begge to meget op i samfundet, og jeg vil sige, vores diskussioner ender uafgjort.«

Er det okay, jeg ringer om fem år og spørger om det samme?

»Ha ha. Måske du bare kan ringe om et halvt år, og så svarer jeg anderledes. Ej, men helt seriøst så er det faktisk rigtig fedt, at vi deler den interesse, og vi har nogle virkelig gode samtaler,« griner Le Gammeltoft.

Sommerhuset, hvor diskussionerne unægteligt har fundet sted, er Ahlers'. Parret er ikke flyttet sammen, men de bruger det meste af deres frie tid i hinandens selskab.

»Vi har jo begge børn, og selv om vi også er sammen, når vi har børnene, så er det måske mere sådan en enkelt lørdag aften. Når børnene ikke er der, er der jo bedre mulighed for at være mere sammen,« siger Tommy Ahlers.

Introduktionen for hinandens familier er overordnet gået godt, lyder det fra politikeren. De hygger sig allesammen, når de er samlet, men derudover understreger Tommy Ahlers, så tingene skal også have sin tid til at falde på plads.

Tommy Ahlers og Le Gammeltoft har hver to børn fra tidligere forhold.