Tomas Villum instruerede Mira Wanting i hendes gennembrudsfilm.
Tomas Villum instruerede Mira Wanting i hendes gennembrudsfilm. Foto: Bax Lindhardt

- Det er super-tragisk, at Mira er død, siger Tomas Villum, der instruerede den blonde skuespillerinde i hendes gennembrudsfilm ’Kærlighed ved første hik’ fra 1999.

Filmen var den første i den populære Anja og Viktor-serie, og Tomas Villum, der også instruerede hende i ’Solkongen’ i 2004, har kun gode ting at sige om Wanting, der blev 34 år.

- Hun var et sødt og dejligt menneske, siger Tomas Villum.Han er tydeligvis ramt af den ulykkelige nyhed, som BT overbringer ham, selv om instruktøren gennem sit velgørenhedsarbejde er vant til at være tæt på både sygdom og død.

Villum har i en årrække været en af hovedkræfterne bag Golf for Kids, der samler ind til syge børn, og har været i Afrika for støtte sin kone, sangerinden Maria Montell, i hendes kamp for rent drikkevand til lokalbefolkningen.

Ufortjent

- Det er så forbandet, at hun skal dø så ung. Det ville være noget andet, hvis det var en 78-årig, som havde røget hele sit liv, siger Tomas Villum, der hørte om Mira Wantings sygdom i sommer.

Instruktøren var i Frankrig for at optage sin nye film ’Player’ med Casper Christensen og Rasmus Bjerg, da han fik at vide, at Mira Wanting var ramt af kræft.

- Jeg har ikke arbejdet sammen med hende i flere år nu, men det var selvfølgelig trist at høre fra hendes kolleger, at hun var blevet syg, siger Tomas Villum, der er far til tre og sender de varmeste tanker til Wantings to børn.

- Det er simpelthen så forfærdeligt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.