Den Oscar-vindende skuespiller Tom Hanks ser frem til at holde jul med sin familie uden at have sygdom hængende over hovedet. Det seneste år har nemlig været en turbulent tid for Tom Hanks og hans kone, skuespilleren Rita Wilson, der har været hårdt ramt af brystkræft. 

Tidligere på året fik hun fjernet begge sine bryster, men i dag er hun erklæret helt rask for sin kræftsygdom. Det fortæller Tom Hanks i et åbenhjertigt interview med Daily Mail.

Da Rita Wilson havde det allerværst, skortede det imidlertid ikke med forslag til alternative behandlingsformer fra forskellige kvaksalvere, der prøvede at udnytte parrets ulykkelige situation. Det fortæller Tom Hanks, der i øjeblikket er aktuel i filmen ’Spionernes bro’:

»Én ting, jeg har lagt mærke til under forløbet, er, at der er mennesker ude i verden, der vil gøre alt for at tjene penge på dig, så snart de finder ud af, at du lider af en bestemt sygdom, især kræft. De prøver at påtvinge dig forskellige procedurer, hvoraf nogle af dem måske har en snert af videnskab i sig, der gør dem lidt brugbare, mens andre bare er komplet kvaksalveri,« fortæller den 59-årige skuespiller i interviewet.

Skuespiller-parret er bl.a. blevet anbefalet at besøge en lægeklinik i Bolivia, der angiveligt ville kunne helbrede Rita Wilsons kræftsygdom, ligesom hun også var blevet anbefalet at begynde på 'en diæt af ferskensten', uddyber Tom Hanks.

Samtidig retter han en vrede mod de såkaldte ’kvaksalvere’, der ifølge den Oscar-vindende skuespiller kun var med til at nære falsk håb i en i forvejen svær tid.

Heldigvis for det velbetalte skuespillerpar behøvede de dog ikke at lytte til de mere eller mindre ’velmenende' råd:

»Rita og jeg er heldige, fordi vi har råd til den bedste behandling, der findes. Vi vidste, at det var en velsignelse fra begyndelsen, men da det stod på, kunne jeg ikke gøre andet end at bøje mig for min kones mod,« fortæller den biografaktuelle skuespiller.

Rita Wilson opdagede, at hun var ramt af kræft i december sidste år, og i april fik hun fjernet begge sine bryster.

»I sidste uge med min mand ved min side og med kærlig støtte fra familie og venner, fik jeg fjernet begge mine bryster i forbindelse med min kræftsygdom. Jeg har det bedre og forventer at blive helt frisk igen. Hvorfor? Fordi jeg opdagede kræften meget tidligt i sygdomsforløbet, fordi jeg har haft dygtige læger til at behandle mig, og fordi jeg fik en ’second opinion’ fra en anden læge,« lød det dengang fra Rita Wilson til det amerikanske ugeblad People.

Skuespillerparret Tom Hanks og Rita Wilson har været gift i 27 år. Sammen er de forældre til 25-årige Chester og 19-årige Truman, mens Tom Hanks også er far til 38-årige Colin og 33-årige Elizabeth, som han har fra et tidligere ægteskab.