Single og på jagt efter kærligheden. Dét var temaet i Tobias Dybvads seneste onemanshow 'Fasser Partner', som han turnerede med sidste år.

Men hvad publikum ikke vidste, var, at den populære standupkomiker snød dem. Han havde nemlig allerede scoret en kæreste.

»Vi mødtes faktisk lige inden premieren,« siger han og ser næsten brødebetynget ud. »Så jeg tog rundt i landet og lod, som om jeg stadig var single.«

I sit show gjorde Tobias Dybvad grin med sit selv og hele det score-cirkus, der udspiller sig på de forskellige dating-apps.

Han erkendte dengang, at det ikke var helt uden udfordringer på den ene side rent faktisk gerne at ville have en kæreste og samtidig lave et show om det.

»Når de kvinder, jeg skrev med, opdagede, jeg havde showet ved siden af, blev de mistænksomme over for, om de nu blev en del af min research. Jeg måtte forsikre, at det var ægte nok,« sagde han sidste forår – hvor showet var på turné i hele landet – til B.T.

»Der var ret mange piger, der var forvirrede. Det var min kæreste også,« indrømmer Tobias Dybvad, som mødte den fem år yngre Marie Stegger Schmidt via dating-appen 'happn' allerede i efteråret 2017, nu.

»Så det var faktisk hende, der skrev, 'er jeg en del af researchen, eller hvad er det, der foregår?',« siger han.

Tobias Dybvad ved Zulu Awards med kæresten, Marie Stegger Schmidt, tidligere i år.
Tobias Dybvad ved Zulu Awards med kæresten, Marie Stegger Schmidt, tidligere i år. Foto: Per Lange/Scanpix
Vis mere

Da de begyndte at skrive sammen, vidste hun blot, at Tobias Dybvad var komiker. Men kendte ellers ikke meget til ham.

Så gik hun forbi et kæmpe reklamebanner for hans kommende show på Rådhuspladsen i København. Og blev både overrasket og forvirret.

»Men det skræmte hende heldigvis ikke væk,« siger han med lettelse i stemmen. »Hun var den helt rigtige for mig.«

Noget af dét, som Tobias Dybvad elsker ved kvinden i sit liv, er, at ingen af dem har specielt travlt med at blive voksne, og at de er gode til at give hinanden plads, når behovet for alenetid opstår.

»Vi har fundet en ro sammen og elsker, hver gang der tikker voksenpoint ind på kontoen. Vi er gode til at være afslappede i al det voksen-noget. Det er skidedejligt.«

»Samtidig forstår hun, hvordan jeg fungerer. At jeg nogle gange er så meget oppe i mit eget hoved, fordi jeg brygger på et eller andet. Det favner hun på en virkelig flot måde.«

»Jeg har altid været lidt af en enspændertype, men har fundet sammen med én, som også er det. Vi er begge to sådan nogle, der har skullet tilkæmpe os vores alenetid.«

»Men behovet for at være alene bliver i virkeligheden mindre, når man giver hinanden pladsen,« siger Tobias Dybvad. Og ser ufattelig lykkelig ud.

»Det er virkelig et sukkersødt billede, jeg tegner her,« griner han undskyldende. »Men jeg har det virkelig dejligt.«

Så dejligt, at han er klar til at tage skridtet fuldt ud.

På en romantisk juleferie til Maui sidste år var han nede på knæ for at fri til sin store kærlighed, som på daværende tidspunkt var gravid i tredje måned. Hun sagde ja.

I slutningen kom sønnen Charley til verden, men brylluppet venter de med.

»Vi har besluttet os til først at blive gift i 2021. Datoen i juni er sat, Dragsholm Slot er booket, og så tænker vi ellers ikke mere over det, før vi nærmer os.«

At brylluppet først finder sted om to år, er der en god grund til. Nu hvor både han og Marie er nærmest voksne, vil de nemlig gerne holde et rigtigt voksenbryllup. Uden børn.

»Derfor skal Charley være så gammel, at han kan passes,« siger Tobias Dybdal, som er så lykkelig og glad for sin nye rolle, at det har smittet af på forretningen Tobias Dybvad.

»Jeg har omdøbt mit firma. Nu hedder det 'Charleys far',« griner han.