Hun har reddet i tusindvis af unges liv i P4-programmet 'Tværs'. Men lige nu kæmper lægerne for Tine Brylds eget liv.

Den populære radio-og socialrådgiver blev for lidt over to uger siden ramt af en hjerneblødning og har indtil forleden ligget i koma på Rigshospitalet i København, hvor familie og venner har frygtet det værste. For Tine Bryld har været uhyggelig tæt på døden.

Ifølge bt.dk's oplysninger befandt 70-årige Tine Bryld sig i sit hjem på indre Frederiksberg, da hun pludselig faldt om. Til hendes store held havde hun naboer på besøg, som straks fik tilkaldt en ambulance.

Dét har sandsynligvis reddet hendes liv.

- Jeg kan desværre ikke sige noget. Hverken mine søskende eller jeg har lyst til at sige noget på nuværende tidspunkt, siger Tine Brylds ældste søn, Esben på 45, til bt.dk, om den tragedie, der har ramt Tine Bryld kort før hendes 71-års fødselsdag.

Send en hilsen til Tine Bryld her. Så samler vi alle hilsenerne sammen og sender dem til hende.

Der er næppe nogen tvivl om, at det seneste par uger har været hårde at komme igennem for sønnen Esben og hans to søstre Lea, 43, og Iben på 33, som har været ved deres mors seng siden indlæggelsen og med fortvivlelse kun har kunnet se på, mens Tine Bryld hjælpeløst har ligget indhyllet i slanger og været overladt til skæbnen og lægernes kunnen.

Men det er langtfra kun familie og venner, som vil være dybt berørt over Tine Brylds tilstand.

Forstående og kontant Nyheden om hendes hjerneblødning vil uden tvivl ramme rigtig mange danskere hårdt. For hun har en stor plads i langt de flestes liv som den forstående, men kontante rådgiver i radiobrevkassen 'Tværs'.

Et program, der havde premiere i 1972, og som med den empatiske Tine Bryld ved roret var en enom lyttersucces helt frem til september 2008, hvor hun valgte at stoppe efter 36 år som 'reserve-mor'. Søndag efter søndag sad over 200.000 unge som voksne klinet til radioen for at lytte til Tine Brylds gode råd til de unge, der havde brug for hjælp.

Men nu er billedet vendt.

Og det er Tine Bryld , der har brug for al den hjælp, hun kan få!

Ved ankomsten til Rigshopitalet for et par uger siden valgte lægerne at lægge Tine Bryld i kunstig koma. En yderst sjælden procedure ved hjerneblødning, som siger en del om alvoren i Tine Brylds tilstand.

Hen over de seneste dage er hun heldigvis gradvist blevet trappet ud af den kunstige koma og kan ifølge bt.dk's oplysninger nu blinke med det ene øje og løfte en finger, hvilket er gode tegn.

Kilder fortæller til bt.dk, at fighteren Tine Bryld er i bedring.