Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Michelle Andreassen var lykkelig, da hun kom i praktik hos sit idol, ridestjernen Tina Lund. Men opholdet blev et mareridt.

Et værelse i stalden uden varme midt i oktober. Nul lys. Huller i væggen. Et iskoldt bad. Et klamt og beskidt toilet. Mug på tallerkener og bestik. Kylling fem dage i træk. Hårdt arbejde. Nul undervisning, men masser af skældud.

SE BILLEDERNE: Sådan kender vi Tina Lund - til hest, på dansegulvet og som babe

Sådan beskriver den 16-årige hestepige Michelle Andreassen realiteterne, da hun for præcis et år siden var i skolepraktik på Stutteri Lyngsholm i Nordsjælland, hvor 28-årige Tina Lund og hendes familie har skabt en af landets fineste springstalde med dyre avlshingste, fremragende ridefaciliteter og mange medarbejdere.

Et sandt mekka for hesteglade teenagepiger. Også for Michelle Andreassen, der havde et altoverskyggende idol i springrytteren Tina Lund. Hun tog hele turen fra Midtjylland blot for at opleve en uge i praktikhelvedet.

- Jeg havde virkelig glædet mig som en sindssyg til at komme i praktik hos Tina Lund, for det var min store drøm at arbejde for hende, når jeg blev ældre. Men det ved jeg nu med sikkerhed, at jeg ikke kommer til.

SE BILLEDERNE: Sådan kender vi Tina Lund - til hest, på dansegulvet og som babe

Jeg er meget skuffet over den behandling, jeg fik. Forholdene var virkelig klamme, og så blev jeg skældt ud, hvis jeg gjorde noget forkert. Især vrissede Flemming (Tina Lunds far, red.) ad mig, siger Michelle Andreassen.


Ingen kontakt med Tina

Tina Lund havde hun ikke den store kontakt med. Faktisk var hun kun til stede en enkelt dag under Michelles ophold, hvor hun ikke ænsede hende.

- Jeg mødte kun Tina én gang, og hun sagde end ikke hej til mig. Det synes jeg var en ret tarvelig opførsel. Jeg ville jo så gerne møde hende, siger Michelle Andreassen, der på hjemmesiden Hestegalleri.dk bakkes op af andre tidligere praktikanter, der har haft lignende oplevelser.


Ingen kommentarer

Tina Lund, der gennem en lang årrække har markeret sig som en af landets bedste springryttere, og er kendt for at medvirke i 'Vild med dans' får en klump i halsen, da B.T. besøger hende uanmeldt for en forklaring.

Med tårevædede øjne afviser hun at kommentere sagen, men hun når lige at afvise, at praktikanterne lever under kummerlige forhold.

SE BILLEDERNE: Sådan kender vi Tina Lund - til hest, på dansegulvet og som babe

Da vi beder om at se værelset i stalden, får vi lov til at kigge ind i værelset over stalden. Her bor der i øjeblikket en praktikant, som dog ikke er til stede. Værelset ser fint ud. Det er ingen luksusbolig, men der er rigeligt med plads, og i et hjørne sørger en elektrisk radiator for varmen.

- Det er fint nok, men det var ikke dér, jeg boede, udbryder Michelle Andreassen.

- Mit værelse lå inde i selve stalden, så jeg blev vækket kl. seks om morgenen, når der var udluftning for hestene. Der var ingen varme, men til gengæld en stor revne i muren, vinduet var smadret, og så var der slet ikke gjort rent, forklarer hun.


Vil advare andre piger

Selv om der er gået et år, så har Michelle Andreassen længe tænkt på at fortælle sin historie for at advare andre piger, der går med de samme drømme, som hun gjorde, inden de vælger tage i praktik hos familien Lund .

- De skal i hvert fald kende sandheden, siger hun.

SE BILLEDERNE: Sådan kender vi Tina Lund - til hest, på dansegulvet og som babe


Andre læser også