Lyt til artiklen

Hun har fået savl til at dryppe fra mundvigen af utallige mænd tilbage i 90erne. Men i sit nye liv kan den smukke model og tv-vært Tina Kjær koncentrere sig om savlet fra de firbenede.

- Jeg lever et helt andet liv i dag i forhold til, da jeg arbejdede som model, var i medierne og gav interview, siger Tina Kjær til B. T.

Den snart 39-årige supermodel og tv-stjerne er nemlig i gang med at opfylde en gammel drøm om at blive dyrlæge.

- Det er nu ca. ti år siden, jeg stoppede min modelkarriere, og siden har fokus været rettet mod at opfylde min drøm om at komme til at arbejde med medicin som dyrlæge, fortæller Tina Kjær .

Et så drastisk karriereskift er modigt og kan være svært at forstå for de fleste. For var der nogen, der havde verden i sin hule hånd op gennem 90erne, var det Tina Kjær .

To modne frugter

Jolly Colas reklamefilm 'To modne frugter' fra 1991 vinder i dag 20 år senere stadig afstemninger om Danmarks bedste, og på YouTube kan man stadig finde rimelig friske kommentarer som: 'Den der reklame.. Selv hvis man ikke kan lide Jolly cola, begynder man da i hvert fald at drikke det!'.

Og det var ikke kun salget af den danske cola, Tina Kjær havde stærk indflydelse på. Også hendes reklamekampagne for kreditkortet Acceptcard fik i 1996 ikke færre end 100.000 danskere til at erhverve sig kortet, og undertøjsfirmaet Triumph langede i stor stil det lingeri over disken, som Tina Kjær havde været afbilledet i.

- Jeg har aldrig set én i Danmark være så populær som hun. Hun kunne ikke gå i fred, kunne ikke gå ned ad Strøget, uden der var 50 til 100 mennesker, som overfaldt hende hele tiden. Ikke engang Helena Christensen fik så meget opmærksom som hun, fortæller tidligere direktør i Unique Models Sandra Foss, som dengang havde begge supermodeller i bureauets stald.

Og berømmelsen blev ikke mindre af, at Tina Kjær i 1997 var Jarl Friis-Mikkelsens medvært i underholdningsprogrammet 'Skattefri lørdag' og dermed fast gæst i danskernes stue.

- Det krævede en del overtalelse dengang, med hun syntes også, at det var sjovt. Indtil det blev nok, siger Jarl Friis-Mikkelsen, der ligesom Sandra Foss stadig er ven med Tina Kjær .

Rampelyset blev slukket

Chokbølgen ramte Danmark i november 1997, hvor den populære Tina Kjær havde fået nok.

- Jeg stopper som model og rejser til London med min kæreste. Jeg vil gerne holde, mens folk stadig synes, at jeg er sød at se på. Jeg vil absolut ikke klage over at være kendt i Danmark, men det koster en masse energi, sagde hun ved den lejlighed til B. T.

Og væk var hun. Rampelyset var slukket. Og har været det siden.

- Tina gik ind i alle menneskers hjerter, og hun var så populær, at folk syntes, hun var deres. Til sidst tror jeg, at bægeret var fyldt op. Hun måtte bare sige farvel og tak og flyttede til England, hvor hendes kæreste Carsten skulle lave musik, og hun begyndte at tage studentereksamen derovre. Hun er kvik i pæren, lynende begavet og havde længe haft drømmen om at blive dyrlæge. Og det er typisk for Tina. Går hun ind for noget, gør hun det 1.000 procent, siger Sandra Foss.  

For nogle år siden vendte Tina Kjær så tilbage til Danmark for at begynde på dyrlægestudiet. Men trods sit smukke og karakteristiske udseende er det lykkedes hende at forblive udenfor rampelyset.

- Jeg kunne allerede genkende hende, da jeg så hende første gang. Men jeg synes, det var lidt mærkeligt, at hun gik i så poset tøj. Jeg kan huske, at jeg tænkte: ' Hvorfor går hun i sådan noget tøj, når hun simpelthen er så smækkerlækker?' Jeg tror, hun forsøger at være anonym, men man kan tydeligt genkende hendes høje kindben og det store, lyse hår, som en anonym studiekammerat på veterinær-linjen siger til B. T.

- Hun virker meget ambitiøs, sød og engageret. Det virker virkelig, som om hun har noget mellem ørerne, fortsætter studiekammeraten.

- Efter tre år på college i London læser jeg på fjerde år til dyrlæge. Og så er jeg blevet mor til en glad og sund dreng, siger Tina Kjær til B. T.

Hun har sammen med sin mangeårige kæreste, musiker, producer og sangskriver Carsten Krøyer, i dag sønnen William på fem, og den lille familie er bosat i et stille villakvarter i Dragør. Men selvom hun er smigret over interessen efter så mange år, er det ikke én, som Tina Kjær helt forstår. I hvert fald ikke hvis man spørger hendes venner.

- Jeg kan godt forstå, at hun stadig er en fascinerende historie for mange. For det er hun. Men sådan tænker hun ikke på det selv, siger Jarl Friis-Mikkelsen og tilføjer:

- Jeg tror, hun bliver en rigtig god dyrlæge. For hun har et stort hjerte. Og det er det vigtigste! Der går dog endnu to år, før Tina Kjær er færdiguddannet som dyrlæge.

Så der er altså ikke nogen grund til at fare ud og anskaffe sig en hund. Endnu!