At forsvinde fra rampelyset fra den ene dag til den anden er ikke nødvendigvis omkostfrit. Det var det i hvert fald ikke for den smukke model Tina Kjær.

Sejlivede rygter om at hun havde AIDS og anoreksi har nemlig stort set floreret, lige siden hun i starten af 1998 forlod Danmark og plantede sine flotte lange ben på engelsk jord.

- Jeg tror ikke, at Tina har fortrudt nogen af de ting, hun har gjort i sit liv. Men hun synes, at det var virkelig hårdt til sidst, da alle de rygter opstod. For hvad skal man stille sig op og sige? Og dér vælger hun så tavsheden, siger Sandra Foss, tidligere direktør for Unique Models, hvor Tina Kjær var i stald, fra hun som 17-årig vandt en modelkonkurrence.

 

visningerIsær AIDS-rygtet var sejlivet. Og der var ikke grænser for, hvor mange mennesker der kendte én, som havde spottet Tina Kjær i den del af hospitalsverdenen, der tog sig af AIDS-patienter. Og med årene blev vandrehistorien bedre og bedre. Og så kendte man pludselig sygeplejersker og læger, der havde behandlet hende og selv fortalt, hvor syg hun var.

- Det blev selvfølgelig næsten mytisk, da Tina rejste til London. Jo mere du fjerner dig, jo mere skruer du op for den knap der hedder ’der går ikke røg af en brand uden ild’. Og eftersom hun ikke længere ville fotograferes, var det jo nok rigtigt. Så det bliver totalt selvforstærkende, siger Sandra Foss videre.

Hun og Tina Kjær har bevaret venskabet. Og selvom det er et par år siden, de sidst har set hinanden, sætter Sandra Foss gerne en prop i rygteflasken.

- Hun fejler ikke en skid og har aldrig gjort det. Det er tusind procent sikkert. Det er en myte, der aldrig har været et gran af sandhed i. Anoreksi er en by i Rusland for hende, er så langt væk fra hende. Hun elsker mad og har altid spist, hvad hun havde lyst til.

Og AIDS er ligeså far out. Hun var og er jo ikke sådan en, der fjoller omkring. Hun havde Carsten. Og det var det! Og siger det ikke sig selv, at hvis hun havde fejlet noget den gang, så levede hun sgu nok ikke i dag, siger Sandra Foss.