Lyt til artiklen

Den tidligere TV 2-direktør Jørgen Flindt Pedersen er mandag død efter et kortvarigt kræftforløb.

Det oplyser familien til Ritzau. Han blev 80 år gammel og sov ind i sit hjem i Kerteminde.

Jørgen Flindt Pedersen blev født i Odense og blev cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet i 1964, inden han kastede sig ud i det journalistiske fag.

Her skulle han ikke bruge lang tid på at cementere sit talent og stige i graderne.

Jørgen Flindt Pedersen og Erik Stephensen fik kaldenavnene 'Gulddrengene' for deres succesfulde parløb.
Jørgen Flindt Pedersen og Erik Stephensen fik kaldenavnene 'Gulddrengene' for deres succesfulde parløb. Foto: EGON ENGMANN
Vis mere

Især i 70'erne og 80'erne blev han betragtet som en af Danmarks største tv-kanoner, da han på DR lavede afslørende dokumentarserier.

Erik Stephensen var hans trofaste makker gennem mange år på DR, og sammen blev de chefredaktører for avisen 'Aktuelt' i 1987. Her måtte de dog sande, at de manglede oplag gennem flere år blev avisens endeligt.

Det ikoniske makkerpar fik tilnavnet 'Gulddrengene', hvor de vandt Cavlingprisen i 1979 samt Krygerprisen året før.

Men deres veje måtte skildes i 1990'erne, da Jørgen Flindt Pedersen blev administrerende direktør for den relativt nye mediekoncern TV 2 i 1993. Her var han i syv år, inden han valgte at rive sig fri.

Ved årtusindeskiftet stiftede han nemlig sit eget produktionsselskab under navnet Far Film, og selskabet producerede i de følgende år blandt andre 'Drengene fra Vollsmose' og 'Gensyn med De Danskes øer'.

For ti år siden begyndte helbredsproblemerne.

Jørgen Flindt Pedersen, tidl. direktør for TV2 i sit hjem i Kerteminde. (FOTO: ERIK LUNTANG SCANPIX/NORDFOTO 2000)
Jørgen Flindt Pedersen, tidl. direktør for TV2 i sit hjem i Kerteminde. (FOTO: ERIK LUNTANG SCANPIX/NORDFOTO 2000) Foto: ERIK LUNTANG
Vis mere

I 2011 fik han en hjerneblødning, og det satte en brat stopper for en lang karriere i mediebranchen. Han blev lam i højre side og kunne ikke længere tale og dermed heller ikke udtrykke sig.

Men selvom han ikke længere kunne drive sine livsværk, var han stadig ved godt mod. Det fortalte hans hustru Gitte tilbage i 2015 til B.T., hvor hun forklarede, at de stadig fik besøg af venner jævnligt:

»Det, der gør, at vi kan holde det ud, er, at Jørgen ikke er ked af det. Han har det psykisk godt. Det er alfa og omega for os begge to. For hvis Jørgen er trist, så er jeg også trist. Og så gider man ikke have med det at gøre,« lød det dengang.

Jørgen Flindt Pedersen levede en stille tilværelse i Kerteminde i sine sidste år, hvor Gitte genoptrænede sin mand, så han langsomt begyndte at kunne læse og forstå tekster igen.

Jørgen Flindt Pedersen og hustru Gitte Flindt Pedersen.
Jørgen Flindt Pedersen og hustru Gitte Flindt Pedersen. Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen
Vis mere

Sammen så de også en masse film i tv og biografen, så mens hans egen evne til at udtrykke sig forsvandt og aldrig kom tilbage, blev forståelsen for omverdenen langsomt genetableret.

Jørgen Flindt Pedersen efterlader sig hustruen og børnene Charlotte, Malene og Lars samt en række børnebørn.