»I går var jeg fuldstændig smadret.«

Selv om nyheden om nationalskjalden Kim Larsens død søndag ikke kom fuldstændig bag på Hans Fagt, der var trommeslager i Kim Larsens band Bellami fra 1984 til 1992, er han stadig tydeligt mærket af nyheden, da B.T. taler med dagen derpå.

Han fik nyheden af Peter Ingemann lidt før, han udsendte den pressemeddelelse, som fik så godt som alle medier til at gå i breaking-mode øjeblikkeligt. Straks ringede han til Henning Pold, der har en fortid som bassist i Bellami.

»Ingen af os var i stand til at sige noget de første fem-syv minutter,« siger Hans Fagt.

Foto: Twitter
Vis mere

I dag arbejder han som adjunkt i innovation og entreprenørskab på erhvervsakademiet Cphbusiness, og i undervisningen bruger han eksempler fra sit mangeårige samarbejde med Kim Larsen.

»Ledelse anno 2018 handler meget om at kunne kombinere topstyret ledelse med ledelse i øjenhøjde. Man skal kunne få sine medarbejdere til at navigere i, at man skifter mellem de to former for ledelse. Her havde Kim virkelig en helt unik empatisk fornemmelse for, hvordan et band hænger sammen.«.

»Det var altid den bedste idé, der vandt. Den, der falder sidst i søvn, får ret, sagde man tilbage i Gasolin’-årene. Hvis Kim kunne mærke, at en af os brændte for en konkret idé, fik man lov til at prøve den af,« fortæller Hans Fagt.videre.

Til sidst måtte der skæres igennem - og det var Kim Larsen så også mand for.

Men også på det menneskelige plan var Kim Larsen ikke som folk er flest, bemærker Hans Fagt og slår ned på en episode under indspilningen af albummet 'Wisdom is sexy' på Fyn i 1992.

»Min søn på fire år havde det ikke så godt i børnehaven dengang. Det fortæller jeg Kim, som svarer, at han da bare har brug for noget mandetid. 'Lad os tage ham med herover', sagde Kim. Jeg havde ikke tid til at tage hjem og hente ham, men Kim fik trumfet igennem, at han tog et fly til Odense. Han endte med at være med i fire dage, og det var så godt,« husker Hans Fagt.

Empatien viste Kim Larsen også, da Hans Fagt i 2000 mistede en datter til leukæmi. Sangen 'Lille Lærke' fra 1992, der egentlig handler om en far, der synger godnatsang, passede til lejligheden, og den kom Kim og sang ved begravelsen.

»Han var et fantastisk menneske på alle planer. Professionelt og menneskeligt. Et gudsbenådet talent i forhold til kompositioner og tekstunivers,« siger Hans Fagt.

Kim Larsen, sanger, sammen med bandet Bellami i Kastrup lufthavn på vej til Thorshavn. Henning Pold, Leif Sylvester Petersen, Tommy "Rocco" Bogs, kapelmesteren himself, Thomas Grue, Hans Fagt, trommeslager, Jimmy "lydmand", Erik Clausen, Peter Ingemann. Anvendt i B.T. 19. juni 1986.
Kim Larsen, sanger, sammen med bandet Bellami i Kastrup lufthavn på vej til Thorshavn. Henning Pold, Leif Sylvester Petersen, Tommy "Rocco" Bogs, kapelmesteren himself, Thomas Grue, Hans Fagt, trommeslager, Jimmy "lydmand", Erik Clausen, Peter Ingemann. Anvendt i B.T. 19. juni 1986. Foto: Pierre Sales/Ritzau Scanpix
Vis mere

Årene før, Kim Larsen i 2017 fik konstateret prostatakræft, mærkede Hans Fagt, at han ændrede sig lidt. Måske var det alderen, der gjorde det.

»Kim har været meget intens og tæt på de sidste par år. Vi snakkede om dybe ting, som vi aldrig gjorde engang.«

Den allersidste tid vidste Hans Fagt godt, at »det ikke gik, som det skulle« med Kim Larsen.

»Jeg har ikke fået alle detaljer at vide, men jeg spiller meget med Peter Ingemann og Stig Møller - og flere gange kunne jeg godt høre, at Peter ikke kunne sige det hele, som det var. Jeg havde en klar fornemmelse af, at der var en grund til det,« siger Hans Fagt.