Lyt til artiklen

Anders Fogh Rasmussen var formand for Venstre i mere end et årti, og i otte af årene bestred han ikke mindst tjansen som landets statsminister.

Derfor vækker det nylige valgresultat selvsagt ikke den største jubel i hjemmet i Rudersdal.

»Der er ikke på den måde dårlig stemning – det er vi jo, havde jeg nært sagt, vant til – men derfor kunne man da godt ønske sig det anderledes, det er da klart. Men det er jo sådan, det er,« siger Anne-Mette Rasmussen.

Den tidligere statsministerfrue er fredag aften mødt op til semifinalen i 'Vild med dans' for at støtte sin tidligere dansepartner Thomas Evers Poulsen.

Men selvom det er en festlig aften, så kommer Anne-Mette Rasmussen ikke uden om Venstres dårlige valg.

Det endelige valgresultat fra KMD viser nemlig, at partiet næsten har fået halveret deres mandater fra 43 til 20 efter tirsdagens valg med ti procentpoints tilbagegang.

Men det var ikke en stemme fra Anne-Mette Rasmussen, som manglede.

»Jeg har selvfølgelig sat mit kryds ved Venstre, personligt på vores lokale kandidat i Rudersdal,« lyder det fra den tidligere statsministerfrue.

Anders Fogh Rasmussen og Anne-Mette Rasmussen ankommer til gallamiddag på Christiansborg Slot under fejringen af dronningens 50-års regeringsjubilæum i København søndag den 11. september 2022.
Anders Fogh Rasmussen og Anne-Mette Rasmussen ankommer til gallamiddag på Christiansborg Slot under fejringen af dronningens 50-års regeringsjubilæum i København søndag den 11. september 2022. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Hendes stemme er altså gået til Venstres kandidat fra Rudersdal-kredsen, Marianne Lynghøj Pedersen.

Og selvom hun og ægtemanden kan ærgre sig over, det ikke blev til mere for deres tidligere parti, så er det trods alt noget andet, end dengang Anders Fogh Rasmussen selv stillede op.

»Man slapper selvfølgelig af på en anden måde nu og følger med i det på en anden måde. Men man følger jo også med hele tiden, for det ligger jo i os, vi gør det naturligt. Men vi kan selvfølgelig være mere afslappede,« forklarer Anne-Mette Rasmussen.

Anne-Mette Rasmussen er uddannet pædagog, og til daglig skriver hun på en personlig bog om børneopdragelse og værdier.

Når altså den tidligere hjemmegående husmor 'leger taxachauffør' for børnebørnene og suser rundt mellem USA, Frankrig og Danmark, hvor familien er spredt ud.

Anders Fogh Rasmussen er direktør i det politiske konsulentbureau Rasmussen Global og stifter af fonden Alliancen af Demokratier.