Første milepæl for Thyra Frank er et tocifret vægtmål - ved egen kraft, ellers er det kniven

Thyra Frank har altid været bramfri, men hun har ikke altid været stor. For 25 år siden var hun en nygift sylfide på blot 50 kg.

LÆS OGSÅ:

Men sorgen over faderens død og den barske besked om at hun ikke kunne få børn, fik kroppen til at reagere med en hormonsygdom, hvor stofskiftet kom helt ud af kontrol. På godt et halvt år tog hun 35 kg på, og i dag siger vægten 129 kg.

- Jeg har besluttet mig for, at jeg skal tabe 70 kilo. Hvis jeg ikke kan køre det igennem ved egen kraft og vilje, så lader jeg mig operere. De laver en operation i Sverige, hvor man beholder 25 pct af maven. Bagefter kan man spise alt, men bare i meget mindre portioner. Men jeg vil synes, at det er ærgerligt, hvis jeg ikke formår at gennemføre det uden operation.Thyra Frank har prøvet adskillige slankekure gennem de sidste 25 år. De er alle gået super godt. Men efter et stykke tid har vægten alligevel lagt sig fast på et højere niveau, end før slankekuren. Først var skræmmescenariet 100 kg, men en dag var vægten nået helt op på 137 kg.

- Jeg har hverken sukkersyge eller for højt kolesterol, men min krop vil uden tvivl blive syg af denne vægt. Jeg har også noget hjerteflimmer, hvor hjertet hopper et par slag over. Hjertet er jo ikke noget, man skal mærke. Så når det sker, så bliver man faktisk sådan lidt bange.

LÆS OGSÅ:

Thyra Frank fylder 60 år til maj, og hun er helt bevidst om, at det ikke bliver nemmere at tabe sig med årene. Hun glæder sig over, at hun allerede har tabt 2½ kg på knap to uger og at hun nu er på rette vej.

- Min vægt er så begrænsende for mange af de ting, jeg gerne vil. Jeg kan rigtig godt lide at bade og svømme. Men det er for flovt. Jeg ville også gerne ud at gå en tur langs vandet med Peter (Thyras mand gennem 26 år, red.) i hånden.

- Men ved du hvad, jeg må sige: jeg vil gerne gå med dig ned til vandet, og så går du en tur og kommer tilbage. Og så kan vi følges hjem. Nu gider jeg ikke være begrænset mere.

KØB B.T. MANDAG OG LÆS MERE OM THYRA FRANKS KAMP MOD VÆGTEN

Er du i samme situation som Thyra Frank eller har du været? Fortæl din historie til B.T. på mail 1929@bt.dk