Siden Danmark fik ny regering, har det stort set kun handlet om én ting.

Nemlig lovforslaget om at fjerne store bededag. Der har været demonstrationer, fagbevægelsen har raset og krav om folkeafstemning er nævnt, men lige lidt har det hjulpet.

Mette Frederiksen og kompagni står fast. Store bededag skal væk. Mange har sagt, at de vil savne fridagen, men kommer Thomas Blachmann også til at savne store bededag? Det spurgte B.T. ham om, da pressen mødte dommerne og deltagerne forud for fredagens første 'X Factor'-liveshow.

»Jeg vil til hver en tid give den arbejdende klasse noget tid til at ræsonnere og reflektere og ligge med et græsstrå i munden og kigge op i himlen,« forklarer han og fortsætter:

»Det er kapitalismens ultimative måde at give sig selv mere fritid ved at tvinge arbejderklassen til at arbejde nonstop 24 timer i døgnet. Selvfølgelig skal de have noget tid til at trække vejret.«

Men specifikt store bededag som helligdag, har Thomas Blachmann ikke nogle særlige følelser for.

»Det er jo ikke nogen speciel helligdag. Man havde 25 helligdage eller sådan noget, og så forsvandt ti af dem, og man kaldte det store bededag. Det er jo ikke, fordi der skete noget specifikt den dag.«

Thomas Blachmann har også et forslag til, hvordan store bededag kan reddes – det kræver dog et andet offer, som nok ikke mange danskere vil være enige med ham i.

»For min skyld kan de bytte den med juleaften, så ryger juleaften, det har jeg sgu ikke noget imod.«