Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Michael Jacksons kiste er ankommet til mindekoncerten i The Staples Center til tonerne af et gospelkor.

Jacksons tre børn er netop ankommet til The Staples og i løbet af den sidste time er gæsterne begyndt at strømme ind til mindekoncerten for The King of Pop, Kisten med den afdøde pop-konge, Michael Jackson er på vej til Staple Center, en gigantisk sportsarena hvor musikere og sangere vil ære Jacko med et sidste show. Der et plads til 20.000 gæster. 11.000 har vundet, eller købt de eftertragtede billetter. De sidste 9000 billetter er VIP billetter som er givet til familie, venner og kollegaer fra musik og underholdningsbrancehn.

Programmet der bliver udleveret til publikummerne indeholder blandt andet hilsner fra venner og familie, hvor de fortæller om deres minder om Jackson. Ifølge TV2 News har Jacksons lillesøster Latoya blandt andet skrevet i programmet om dengang i 1980, hvor hun talte med sin bror, der netop havde vundet en Grammy. Latoya fortæller at han dengang sagde, at næste gang han udsendte et album ville han vinde flere priser end nogen anden nogensinde havde gjort - en profeti, der viste sig at holde stik.

Alt tyder på, at Michael Jacksons kiste vil være der til mindehøjtideligheden, der foreløbig er forsinket op til en halv time.

B.T.'s journalist Susanne Johansson befinder sig ude foran centret i LA og rapporterer:

- Her er forbavsende roligt. Jeg står helt fremme ved de politiafspærringer, som politiet har sat op. Jeg kan ikke se Staples Center herfra. Og det ser ud til, at det er lykkedes politiet at trænge igennem med det budskab, at det er bedre følge med hjemme bag tv-skærmen, hvis man ikke har billet til højtideligheden. For der sker ikke meget her omkring'.

De folk, der har samlet sig omkring afspærringerne, forholder sig alle forholdsvis i ro.

- Folk krammer hiannden og bryder spontant ud i dans til Michael Jackson-numre, siger hun og forklarer, at der er god ro og orden.

- Og der er også kontant afregning fra politiet, hvis man laver ballade. En mand er netop blevet arresteret og kørt væk fra stedet, fordi han prøvede at stjæle et armbånd, der giver adgang til Staples Center, siger Susanne Johansson.

Hun fortæller desuden, at området er fyldt med mediefolk, ligesom himlen er tyk af nyhedshelikoptere. Desuden tegner fly smukke lyserøde hjerter på himlen over Staples Center til ære for Michael Jackson.

I mange medier er der gået rygter om at Michaels krop ikke befinder sig i kisten. Dette afvises af hjemmesiden TMC, der har talt med pålidelige kilder, der menes at vide med sikkerhed at Michal Jacksons krop er i kisten. Opdateres løbende.

Andre læser også