For lav og for overvægtig. Det har Tess Holliday fået at vide det meste af sit liv. Men nu rejser hun verden rundt som kommende model-stjerne.

165 cm høj og størrelse 52. Det er 29-årige Tess Hollidays modelmål.

Hun har været i Vogue Italia og har været model for en række af de største designere. Og nu er hun den første i sin størrelse i historien, som er blevet model hos et mainstream modelbureau, MiLK Model Management.

»Det er banebrydende, det er en milepæl. Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne nå her til,« siger den 29-årige model til My Daily News.

Tess Holliday bryder dermed med normer om, at en model skal være 175 cm høj og veje 50 kilo.

»Jeg begyndte at følge hende på Instagram og så, hvor mange følgere hun har - flere end de fleste modeller. Hun er en vigtig rollemodel for mange kvinder,« siger Anna Shillinglaw, som er ejer af MiLK Model Management.

Hun har startet sin karriere på Facebook og Instagram, hvor hun har henholdsvis 624.000 og 308.000 følgere. Tess Holliday er dermed blevet kendt for at vise billeder af sin kurvede krop på de sociale medier. Og hun mener selv, hun har skabt en hel bevægelse omkring det at være 'plus size' og model.

Tess Hollidays første modeljob var tilbage i 2011, hvor hun var en del af A&Es show 'Heavy', mens hun arbejdede som receptionist. Siden har hun været et kendt ansigt i plus-size-branchen og i utallige blog-indlæg.