I 2001 udkom Anders Matthesens album 'Arne fortæller: Terkel i knibe'. Tre år senere kom den animerede film, og på torsdag har 'Terkel – The Motherfårking Musical' premiere.

Anders Matthesen, der ikke har været med til at lave musicalen, var en slags æresgæst til prøveforestillingen i weekenden i Tivolis Koncertsal.

Han var glad, da B.T. fangede ham til en kort kommentar efter prøveforestillingen.

»Terkel lignede meget Terkel fra filmen. Han gik, som om han var animeret. Det var et skægt greb,« siger han.

Anders Matthesen ankommer til uddeling af Robert-priserne i København, søndag den 3 februar 2019.
Anders Matthesen ankommer til uddeling af Robert-priserne i København, søndag den 3 februar 2019. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

'Terkel – The Motherfårking Musical' følger ikke helt samme historie som den, folk kender og elsker.

Men det er slet ikke dårligt, hvis man spørger ophavsmanden.

»Det er en god idé. Da jeg så musicalen, syntes jeg helt klart, de steder, hvor den fik mest liv, var der, hvor de var kommet med deres egne ting.«

»Jeg var ikke lige så godt underholdt af alt det, jeg selv har skrevet. Det er ikke, fordi det er serveret dårligt, men fordi det er lavet for mange år siden,« siger Anders 'Anden' Matthesen og fortsætter:

»Uden at ødelægge for meget kan man vist også godt sige, at der var nogle store ændringer visse steder i historien. Og det synes jeg klædte den rigtig godt.«

Det havde heller ikke generet den 43-årige komiker synderligt meget, hvis man havde taget endnu mere drastiske valg i musicalens fortolkning af 'Terkel i knibe'.

Den populære danske komiker, der i øvrigt lige har vundet hele tre Robert-priser for sin nye animationsfilm 'Ternet Ninja', noterede sig i øvrigt, at publikum lod til at være meget begejstrede for musicalen, både under showet, men også i pausen.

»Jeg var godt underholdt hele vejen igennem, og det tror jeg også, at folk vil synes,« siger han.

Inden musicalen startede lørdag middag i en næsten fyldt koncertsal, fortalte Anden, hvad han så mest frem til.

»Jeg er mest spændt på at se, hvad der er nyt. Det jo er altid hyggeligt at høre 'Tag og fuck af' (sang fra cd/filmen, red.), men det er ikke sådan, jeg sidder og tænker 'Ih, kommer der ikke snart noget, jeg har lavet?'« siger komikeren.

Anders Matthesen har heller ingen kvaler over at se sit populære værk i andres hænder.

Han føler allerede, at folkene bag 'Terkel i knibe'-filmen på godt og ondt satte deres helt eget præg på deres fortolkning af den originale fortælling fra 2001.

Overordnet ser den danske komiker det som en kæmpe ære, at der er nogen, der mener, at hans idé er værd at arbejde videre med og udvikle til noget nyt.

»Jeg er fra en genre af musik, hvor man sampler og låner. Der er ikke noget værre end folk, der stiller sig i vejen for, at man kan 'smadre' noget.«

»Jeg var så heldig at få lov at sample noget Gasolin engang og spurgte 'Skal I godkende det?', hvor de svarede 'Vi har lavet det, I kan smadre det'. Det synes jeg var ret fedt – ikke, fordi jeg tror, Terkel bliver 'smadret'.«

'Terkel – The Motherfårking Musical' har premiere 14. februar i København. Man kan også se musicalen i Holstebro, Aalborg, Aarhus, Odense og Vejle. I toppen af artiklen kan du se, hvad Anders Matthesen tænkte om forestillingen inden og efter, han havde set den.