Tegneserieforfatteren Werner Wejp-Olsen er død. Han gik bort 15. november i en alder af 80 år. Det oplyser familien på Wejp-Olsens Facebook-side onsdag eftermiddag.

'Det er med den dybeste sorg, at vi deler denne nyhed med jer; vores elskede far, ægtemand og bror Werner Wejp-Olsen er gået bort,' skriver famielien og fortsætter:

'Vi savner ham utroligt meget, men finder trøst i de smukke minder om den kærlige og omsorgsfulde mand, han var, og vi vil huske de grin, som vi delte så ofte.'

Han startede karrieren som vittighedstegner i 1955, men gik over til tegneserier senere hen.

Wejp-Olsen stod bag figurer som Dick Danger, der opklarer forbrydelser i Krimi-Quiz, som kunne læses i blandt andet Billedbladet og Se & Hør.

En tegneserie, som læsere i lande som Kenya, Indien, Pakistan, Indonesien, Tyrkiet, Australien, New Zealand, USA og Brasilien også har nydt godt af.

'Han tegnede til det sidste, og vi ønsker at dele hans mange tegneserier med verden. Momsemor, Inspector Danger, Felix, Peter & Perle, Fridolin, Amelita... De var alle en del af familien,' lyder det fra konen Inge, børnene Nikolaj, Trine, Susanne og broderen Ole.

Wejp-Olsens opfindelser har også været i spalterne hos Jyllands-Posten og Ekstra Bladet i 60'erne og slutningen af 70'erne.

Han er også kendt for at være ophavsmand for den upassende Momsemor, der var tegnet til det amerikanske marked, hvor hun gik under navnet Granny and Slowpoke.

Werner Wejp-Olsen er gået bort. Her ses han i 1995.
Werner Wejp-Olsen er gået bort. Her ses han i 1995. Foto: Scanpix Ritzau
Vis mere

Tegneserien blev udgivet i 25 amerikanske aviser, men endte i Ekstra Bladet efter det amerikanske gennembrud udeblev.

Han boede i store dele af sit liv i USA.

Familien oplyser, at Werner Wejp-Olsen skal bisættes i Brønshøj Kirke lørdag 24. november klokken 11.00.