Den anerkendte caster Tanja Grunwald, datter af den afdøde skuespiller Morten Grunwald, bliver misbrugt på groveste vis.

Det samme gør en række unge piger, som de seneste måneder har troet, at de har været i kontakt med den 52-årige caster, som blandt andet har arbejdet på film såsom 'Ser du månen, Daniel' og 'Klassefesten 1, 2 & 3' samt tv-serien 'Anna Pihl'.

Siden oktober har en ukendt mand nemlig udgivet sig for at være hende.

Det har han gjort ved først at benytte en gmail-konto med Tanja Grunwalds navn for derefter at tage skridtet videre og bruge en direkte kopi af casterens arbejdsmail fra hendes virksomhed Another Casting Company.

Efter at have skabt et tillidsbånd med pigerne ved at lufte store filmroller har svindleren krævet at se videoer af pigerne - først med tøj på, senere letpåklædte og i nogle tilfælde helt nøgne.

Det fortæller Tanja Grunwald, som har fået bekræftet, at der er tale om en mand, fordi en af pigerne har talt med personen, som havde en mandestemme.

»Det er så uhyggeligt, og jeg er faktisk rystet,« siger hun og fortsætter:

»Han har gjort det hele så udførligt ved blandt andet at bruge vores logo og ved langsomt at skabe et tryghedsbånd, så pigerne ikke fatter mistanke.«

Tanja Grunwald med sin afdøde far, Morten Grunwald, der er bedst kendt for sin rolle Benny i Olsen Banden-filmene.
Tanja Grunwald med sin afdøde far, Morten Grunwald, der er bedst kendt for sin rolle Benny i Olsen Banden-filmene. Foto: Kürstein Benjamin/Ritzau Scanpix
Vis mere

Tanja Grunwald kender ikke det præcise omfang af misbruget. Hun blev kontaktet for første gang for tre måneder siden af et forældrepar, som var bekymrede for deres to døtre, der havde modtaget flere af mandens bizarre anmodninger.

Siden da har Tanja Grunwald modtaget omkring 10-15 henvendelser yderligere.

En af dem, som har modtaget en henvendelse fra den falske Tanja Grunwald, er Hanne Nørgaards datter, 18-årige Mia, som tidligere på ugen fik at vide, at hun var oplagt til en rolle i en ny, stor dansk Netflix-serie.

»Det virkede vanvittigt professionelt,« siger moderen og fortæller, at det på ingen måde tydede på, at der lå 'skumle hensigter' bag i begyndelsen.

Hannes datter blev i første omgang bedt om at sende en video af sig selv, hvor hun læste nogle replikker op, men inden længe blev det dog mere groteske anmodninger, der lå i hendes indbakke.

»Personen fortalte, at Mia nu var i top-fire over mulige kandidater til rollen, men at de lige blev nødt til at teste, om hun kunne 'bryde sin komfortzone',« fortæller Hanne Nørgaard.

Komfortzonen skulle brydes, fordi der i serien ville være en scene, hvor Mias karakter skulle lære sin veninde at give et blowjob.

Mia Nørgaard er en af de unge piger, som har modtaget en henvendelse fra 'den falske' Tanja Grunwald.
Mia Nørgaard er en af de unge piger, som har modtaget en henvendelse fra 'den falske' Tanja Grunwald. Foto: Privat
Vis mere

»Personen ville derfor have, at min datter skulle simulere et blowjob på en agurk,« siger hun og fortsætter:

»Det er meget bekymrende for en mor til fire piger, og jeg håber, at det her kan være med til at advare andre.«

18-årige Mia fortæller selv, at hun blev 'scoutet' gennem sin YouTube-side af personen, hun troede var Tanja Grunwald.

Mia dobbelttjekkede, at mailadressen, der kontaktede hende, var reel. Og da den stemte overens med den mailadresse, som ligger på Tanja Grunwalds hjemmeside, havde hun ingen bekymringer.

»Så det var faktisk først, da han bad mig om dét med blowjobbet, at jeg blev rigtig mistænksom. Men på samme tidspunkt ved jeg ingenting om casting, så selv dér kunne det sagtens være, at det bare er sådan, den slags foregår,« siger teenageren.

Mia Nørgaard lugtede dog for alvor lunten, da hun efterfølgende gik ind på Tanja Grunwalds Facebook-side, hvor casteren få timer forinden havde lavet et opslag for at advare om misbruget.

»Fordi jeg er YouTuber, har jeg altid været meget påpasselig, når folk kontakter mig, så jeg er faktisk flov over, at jeg faldt i, men det virkede bare så ægte, det hele, og samtidig var jeg så overlykkelig over at blive taget i betragtning til en Netflix-serie,« siger hun og fortsætter:

»Jeg synes fandeme, det er ulækkert, og jeg håber, at min historie kan være med til at advare andre unge piger, der måske er så bange for at gå glip af en stor rolle, at de ikke når at tænke sig om, før det er for sent.«

Tanja Grunwald har anmeldt sagen til politiet, og de har - ifølge casteren selv - efterspurgt al korrespondance, hun er i besiddelse af.

»Det er meget ubehageligt, og jeg håber, at min advarsel er med til at gøre folk mere opmærksomme, når de bliver kontaktet online,« afslutter casteren.