Szhirley og Jokeren ripper op i fortiden i nyt tv-program.

Det kan være træls at møde sin ekskæreste. Særligt, hvis det sker på en ferie i udlandet, du ikke kan slippe væk fra. Og hvis dertil så kommer, at han har skrevet en sang med titlen 'Møgluder' om dig, så er chancerne for et forsonende møde med overvejende sandsynlighed ret vage. Netop det scenarie blev virkelighed for sangeren Szhirley og rapperen Jesper 'Jokeren' Dahl, da de i forbindelse med TV2s nye program 'Toppen af Poppen' sammen med tre andre danske musikere skulle synge og opføre hinandens musik i deres egne fortolkninger. Og selv om de to ekskærester i dag er venner og har været det i flere år, var oplevelsen ganske speciel for Szhirley.

Kærester i fire år

- Det var frygtindgydende at skulle rappe den. Gu' var det det. Men valget var helt klart. Jeg skulle synge 'Møgluder - Kvinde din' til ham. Det var en sang, han havde skrevet til mig. Det gav perfekt mening, siger Szhirley med et skævt smil, da B.T. møder hende efter hjemkomsten fra det solbeskinnede Mexico, hvor programmerne blev optaget i starten af året. Men Szhirley, der i ca. fire år var kærester med den kendte rapper i starten af forrige årti, ser ikke sin optræden med rapnummeret, der bærer den kontante titel, som en hævnakt mod, at en af Danmarks største rappere kunne finde på at kalde hende møgluder i en sang, der tilmed gik hen og blev et af de største danske hits i 2003. - Nej, overhovedet ikke. Slet ikke!, udbryder den 34-årige sangerinde og forklarer, hvordan den til tider beskidte tekst faktisk gjorde hende både glad og stolt, selv om den indeholder strofer som: 'pludselig kan jeg se dine fejl og mangler - ikke en prinsesse, bare en ho ligesom alle andre. Var kun utro, når du ikke gav mig noget.'

Sang om sin egen smerte

- Det er den største kærlighedserklæring, jeg kan forestille mig. At han har været både så modig og ærlig at skrive den sang om sin egen smerte, efter jeg endte det med ham. Det kan jeg kun have den største respekt for. Og derfor valgte jeg at synge den eller det er faktisk ikke rigtigt. Jeg valgte at rappe den for ham, fortæller Szhirley til B.T. Den ellers storsælgende R'n'B'- og popsanger vælger nemlig i 'Toppen af Poppen' at lægge sin egen stemme lidt på hylden for i stedet at kaste sig over rapkunsten. - Det var skidesvært. Og jeg var rystende nervøs, inden jeg skulle opføre den for ham og de andre. Men jeg havde valgt at gøre lidt ved nummeret, så det er mit eget, siger Szhirley, som bl.a. har vendt dele af teksten om til en svada mod hende selv - mere end mod Jokeren. - Jeg har lavet teksten om, så den i stedet lyder 'Møgluder. Hvordan fanden ku' jeg gøre det? Jeg burde tage mit forgrædte næb og tørre det. For hvad er det egentlig, jeg er så ked af? Jeg tog dig og vendte tommelfingeren neda', rapper Szhirley fejlfrit ved cafébordet på Vesterbro i København.

Gik rent ind hos Jokeren

Og sangen gik rent ind hos den 37-årige rimsmed, der efter Szirleys opførelse af hans store hit havde svært ved at finde ord. - Han var meget overrasket over, at jeg havde valgt den. Men også over, at jeg rappede den. Og det gik sgu godt, siger Szhirley, der de næste uger skal synge for både Erann DD, Dorthe Kollo, Anna David og Lars H.U.G.