Harry Potter har fået grå stænk i håret, Ron Weasleys hårgrænse er vigende, og Hermione Granger er en succesfuld karrierekvinde. Sådan lyder det i forfatteren J. K. Rowlings første opfølger af hendes populære Harry Potter-bøger, der senest ramte bøghylder verden over for syv år siden. 

Den britiske forfatter har offentliggjort opfølgeren på Harry Potter-universet www.pottermore.com, som hun selv står bag. I den lille opfølger, der kun er 1.500 ord lang, genforenes den magiske trio til finalen i verdensmesterskaberne i Quidditch. 

Men det er ikke kun for at glæde de millioner af fans, at J. K. Rowling for første gang løfter sløret for, hvad der er sket med hovedpersonerne efter den syvende bog i serien sluttede. Opfølgeren er nemlig også et indirekte angreb på de britiske tabloid-medier, som forfatteren har haft flere sammenstød med over årene.

Historien er derfor skrevet som en artikel, hvor forfatteren er Rita Rivejern, der er en velkendt figur i bøgerne, en berygtet journalist, som opdigter mere end hun skriver sandheden. 

I opfølgeren møder man Harry, der nu er en 34-årige gift mand med 'et par tråde af sølv' i sit sorte hår. Han bærer stadig de samme runde briller, som han bar i de syv bøger, og han arbejder som Auror, der skal opspore kriminelle troldmænd. Hans bedste ven Ron, hvis 'berømte røde hår synes at blive tyndere', ejer en spøg og skæmt-butik, mens Rons kone, Hermione, har gjort lynkarriere og nu er leder af Departementet for Magisk Lovgivning.

- Beviser Hermione Granger at en heks virkelig kan få det hele? Nej, bare se på hendes hår, skriver Rita Rivejern i artiklen og fortsætter blandt andet også med:

- Man skal altid tøve med at invadere andres privatliv, men faktum er, at alle der er tæt tilknyttede med Harry Potter både kan høste fordelene, men de må også betale prisen for den offentlige interesse.

De tre hovedpersoner er dog ikke de eneste, man får nyt at vide om i artiklen. Neville Longbottom er blevet en populær botaniklærer på Hogwarts og gift med Hannah Abbott. Luna Lovegood er gift med Newt Scamanders barnebarn Rolf Scamander, mens Ron Weasleys storebror Bill stadig er lykkeligt gift med Fleur Delacour, selvom han blev 'frygteligt arret efter et møde med en varulv'.