Komikeren Anders Matthesen forklarer nu selv, hvorfor han er stoppet i rollen som Dirch Passer før tiden. Jeg er sygemeldt, min situation er ikke stabil, siger han i et videoklip på sin facebook-profil. Matthesens kæreste Camille Rosenberg er netop nedkommet med Matthesens første barn, sønnen Spencer.

Ifølge eb.dk nedkom Rosenberg en måned før tiden. Derfor har Matthesen trukket sig fra rollen som Dirch Passer i 'Kjeld & Dirch' på Nørrebro Teater.

Nu bekræfter Anden selv, at han er sygemeldt. Dog uden at komme nærmere ind på, hvad han fejler.Ifølge bt.dk's kilder har det påvirket Matthesen stærkt, at den lille søn er født for tidligt og dermed kræver særlig opmærksomhed. I forvejen har Matthesen været presset i forbindelse med 'Kjeld & Dirch'. Det er en stor, men krævende rolle, som i nogle medier endda har affødt lukne anmeldelser.

- Hermed en udtalelse til de, der har købt billetter til Kjeld og Dirch på Nørrebro Teater og tænker, hvad er det vi hører og læser i aviserne, at Anders har trukket sig på grund af en søn, der er kommet fire uger for tidligt. Det er rigtigt nok, at jeg har sygemeldt mig, siger Matthesen på facebook.Dermed fraviger han sit nye princip om ikke at tale om sit privatliv. Dels ved at forklare sit afbud til Nørrebro Teater. Dels har Matthesen sørget for at placere en barnevogn i baggrunden på videoen. Altså en bekræftelse på, at den er god nok: far ér blevet far.

For bare et par måneder siden nævnte Matthesen overfor B.T. Charlie Chaplin som en inspirationskilde. Chaplin hed Spencer til mellemnavn. Måske har den store komiker også inspireret mht. navnet. Andens ælling skal nemlig hedde Spencer.

- Jeg har ikke trukket mig fra forestillingen. Nørrebro Teater har fået en sygemelding. De har selvfølgelig spurgt, hvornår jeg kan være klar igen. Det har jeg indtil videre ikke kunnet svare på. Af gode grunde, da situationen ikke har været stabil, siger Matthesen videre i sin video.

- Jeg beklager at jeg ikke kan overholde min del af aftalen. Folk der kender mig ved, at jeg ikke er sådan en, der sygemelder mig for sjov eller holder ferie. Der er ikke tale om, at jeg er gået på barsel eller tager et par hjemmedage. Jeg har været nødt til at gøre sådan, siger han.

De seneste dage er det strømmet ind med lykønskninger til Anden og familien på anden.dk og hans officielle facebook-profil. Matthesen er nu erstattet af skuespilleren Anders Juul.

Ingen omkring Anders Matthesen ønsker at kommentere hans, hans kærestes eller deres nyfødte babys situation. Kæresten og manageren Camille Rosenberg bekræfter i en sms til B.T. at Matthesen er sygemeldt.