'Hallo, du taler med Skat. Vi har en god nyhed: Du skal have penge tilbage!'

Sådan lød den glædelige besked, da Sussi fra 'Sussi og Leo' tog telefonen torsdag eftermiddag.

Problemet var bare, at personen i telefonen bestemt ikke er ansat hos Skat, men i stedet var en uhyggelig, snu svindler, som på under en halv time formåede at lænse den nordjyske popduos konto for 100.000 kroner.

»Det er fuldstændig hul i hovedet, at jeg er så naiv. Jeg faldt i med begge fødder,« siger den snart 64-årige Sussi.

Sussi & Leo fylder hver 60 år i week-enden 14/11 og 15/11.
Sussi & Leo fylder hver 60 år i week-enden 14/11 og 15/11. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Hun fortæller, at 'skatte-svindleren' fortalte, at hun skulle have 4.000 kroner tilbage i Skat, men at det skulle gå stærkt, fordi det var 'sidste chance for at få dem udbetalt'.

Svindleren var i besiddelse af Sussis personnummer, og derfor formåede han at snyde hende til at udlevere oplysninger fra hendes nøglekort.

På den måde kunne han logge ind på parrets netbank og tømme den for de omkring 100.000 kroner, de havde stående.

»Her bagefter forstår jeg ikke, hvorfor jeg gav ham oplysningerne. Jeg ved jo godt, at Skat ikke ringer, men bare overfører pengene,« siger Sussi og fortæller, at hun her dagen derpå bander over sig selv:

»Jeg må indrømme, at jeg er meget irriteret på mig selv lige nu. Det er simpelthen så dumt af mig. Men de tricks, de hackere bruger, er altså lidt skræmmende, og han lød så troværdig i telefonen.«

Parret blev selv mistænksomme, da de en halv time efter opkaldet sad og drak en kop kaffe og snakkede om telefonsamtalen. Derfor tjekkede de deres netbank, hvorefter deres frygt blev en realitet.

De skyndte sig derfor at ringe til deres bank, som kunne se, at pengene var blevet overført til en konto i Danske Bank med ordlyden 'penge til ny bil'.

»Vi ved, at vores bank ringede til Danske Bank for at forsøge at få stoppet, at pengene bliver udbetalt, men lige nu ved vi ikke mere end det,« fortæller Sussi.

Parret har desuden anmeldt svindlen til politiet, men de har endnu ikke fået en tilbagemelding på anmeldelsen.

Sussi og Leo har også fortalt om episoden på det sociale medie, Instagram, hvor de advarer folk mod at begå samme fejl.

'Skat ringer ALDRIG. De sender bare pengene', står der i advarslen, som begynder med ordene: 'Vi er skide sure.'

Du kan se hele opslaget herunder: