Har Susse Wold haft et forhold til Anne Linnet? Og er det rigtigt, at hun og manden Bent Mejding har haft et intimt forhold til Dronningen og prins Henrik?

Gennem sin lange karriere har den 79-årige skuespillerinde været udsat for et hav af rygter, og i sin nye erindringsbog ‘Bevægelse’ svarer hun selv på en lang række af dem.

Susse Wold beskriver i bogen, hvordan hun ofte har følt, at en masse spørgsmål har trængt sig på hos journalister og andre, der måske ikke har turdet spørge om det, de egentlig ville. Derfor bruger skuespillerinden det sidste kapitel af sin bog på at stille sig selv netop de spørgsmål.

Tilbage i 1995 oplevede Susse Wold dog, at en ung musiker på et fly på vej mod Singapore tog bladet fra munden og spurgte hende ligeud.

Susse Wold fylder 80 den 17. november.
Susse Wold fylder 80 den 17. november. Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Vis mere

»Er der ikke også noget med, at du og din mand har et meget intimt forhold til dronning Margrethe og prins Henrik?« spurgte den unge mand blandt andet.

I samme ombæring konstaterede han, at alle i mange år har vidst, hvordan Susse Wold og Anne Linnet havde et forhold. Selv sad skuespillerinden noget overrasket tilbage i flyet.

'Jeg sad helt lammet. Det var jo en fuldkommen absurd tanke. Hvordan kunne nogen i fuld alvor tro på sådan noget? Hvad skulle jeg svare? Skulle jeg le eller græde?' skriver Susse Wold i bogen ‘Bevægelse’.

Rygtet om et forhold til Anne Linnet har været hårdnakket gennem mange år, og i 2012 satte Anne Linnet selv ord på sine følelser for Susse Wold i erindringsbogen ‘Testamentet’.

Anne Linnet, Susse Wold og Bent Mejding til fest på Christiansborg Slot, inviteret af Dronningen.
Anne Linnet, Susse Wold og Bent Mejding til fest på Christiansborg Slot, inviteret af Dronningen. Foto: Peter Hauerbach
Vis mere

Her beskriver sangerinden, hvordan hun blev dybt betaget af Susse Wold, der inspirerede hende til flere sange, heriblandt ‘Du har sat dig på tværs’. Anne Linnet beskriver, hvordan de to havde brevudvekslinger og mødtes - men også hvordan Anne Linnets kærlighed aldrig blev helt gengældt.

‘Min store kærlighed til Susse er ikke blevet mere enkel, tværtimod. Jeg må indse, at den uendelige, altomfattende kærlighed, der strømmer fra mig mod hende, ikke strømmer den anden vej helt på sammen måde. Derimod strømmer der en klokkeklar og ren linje direkte i mine nervebaner i form af inspiration,’ skrev Anne Linnet i ‘Testamentet’

I Susse Wolds egen bog forklarer hun, at ‘det lesbiske image’, som skuespillerinden selv kalder det, er blevet ved med at dukke op, lige siden hun i 1962 spillede over for Lone Hertz i forestillingen ‘Stuepiger’ om to lesbiske piger.

I kølvandet på forestillingen oplevede Susse Wold, at en taxachauffør ikke ville køre med hende på Vesterbro, fordi hun var ‘sådan én’.

Et foto af Susse Wold og Bent Mejding fra Mercurteatret i 1985.
Et foto af Susse Wold og Bent Mejding fra Mercurteatret i 1985. Foto: Poul Ainow
Vis mere

I den helt anden boldgade oplevede skuespillerinden også at få beundrende breve fra piger og kvinder.

'Jeg har aldrig været tiltrukket af kvinder,' slår Susse Wold dog fast i bogen.

Hun blev i 1983 gift med skuespillerkollegaen Bent Mejding og har sammen med sin tidligere partner, skuespiller Erik Mørk, sønnen Christian Mørk, der er forfatter.

Susse Wolds nye bog ‘Bevægelse’ udkommer 15. november på Politikens Forlag.