Aktuelle planer er der ikke. Men hun ved, at de nok skal komme. En dag. Og dén dag, når drømmen om at få et barn bliver en realitet, er hun ikke i tvivl om, hvilke værdier hun gerne vil give videre.

»Et barn, der også kæmper for retfærdighed. Kæmper for, at vi allesammen skal have det godt, er rummelig. Det er dét, der står stærkest for mig,« siger Sus Wilkins om det, der er hendes kerneværdi, som hun aktivt bruger sin offentlige stemme til.

Det vender vi tilbage til.

Kampen for retfærdighed har boet i den kendte skuespiller, model og influencer, siden hun var helt lille.

»Når jeg spørger min mor, hvorfor fuck, jeg kan blive så hidsig over ting, siger hun bare: 'Sådan har du altid været'. Så det må være noget, der ligger i blodet,« smiler hun og tilføjer så:

»Måske har jeg arvet det fra min fars historie.«

»Nu er min mor jo hvid og min far sort. Han boede her i Danmark i et par år, men flyttede tilbage til Caribien, fordi han ikke følte sig velkommen overhovedet,« fortæller Sus Wilkins, hvis glade smil og øjne for en stund blegner.

»Fordi jeg var så lille dengang, har jeg jo ikke selv oplevet det, men bare at sige den sætning, at han på grund af sin hudfarve, og fordi han ikke kunne tale dansk, ikke var velkommen i et land, hvor vi skulle bo, det gør mig bare…..«

At Sus Wilkins far aldrig følte sig velkommen i Danmark, har lagret sig i hende og bidraget til hendes kamp for, at alle er lige.
At Sus Wilkins far aldrig følte sig velkommen i Danmark, har lagret sig i hende og bidraget til hendes kamp for, at alle er lige. Foto: Kasper Løjtved/Byrd
Vis mere

Hun kigger væk. Samler sig.

»Jeg tror, at det er derfra, jeg har det.«

At tage kampen for retfærdighed offentligt, er dog relativ nyt for Sus Wilkins og er vokset støt de seneste år i takt med, at både hun og Freja Kirk taler meget åbent om deres forhold.

Og at parret er blevet rollemodeller, mærker hun mere og mere. Specielt når de er i byen eller på festival.

»Jeg bliver mere og mere bevidst om det, for specielt piger kommer over og fortæller, hvordan jeg har hjulpet dem så meget i forhold til deres seksualitet. At dét, at man godt kan blive forelsket i en pige fra den ene dag til den anden, ikke er så farligt.«

»Så hvis vi kan hjælpe nogen derude til at finde sig selv, er det fedt at bruge sin stemme til det,« siger Sus Wilkins, som i de ni år, hun har dannet par med Freja Kirk, selv har kunnet mærke, at omverdenens rummelighed i forhold til køn er blevet større.

»Jeg tror også, at det er blevet nemmere, fordi den nye generation er så seje og åbne på livet. Der er nærmest ikke nogen af dem, der har et køn mere. De kysser med dem, de har lyst til. Og jeg elsker det! Jeg stoler så meget på ungdommen.«

Sus Wilkins nøjes ikke med at kæmpe for diversitet og nedbryde fordomme. Også forskelsbehandling bruger hun rigtig meget tid på.

»Jeg er et retfærdighedsmenneske. Jeg går sygt meget op i, at det skal være fair for alle, ligegyldigt om du er brun, hvid eller en anden farve, og hvad du tænder på.«

»Vi er allesammen lige, og hvis nogen er blevet behandlet dårligt, bruger jeg min stemme og lægger det op på Instagram,« fortæller hun.

Dermed er vi tilbage ved hendes kerneværdi. Dén, hun gerne vil give til dét barn, hun tror og håber, at hun og Freja Kirk får en dag. Men:

Freja Kirk og Sus Wilkins har talt om på et tidspunkt at få børn. Men der er bare et problem.…
Freja Kirk og Sus Wilkins har talt om på et tidspunkt at få børn. Men der er bare et problem.… Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Der er så mange fede ting i vores karriere lige nu, som vi har det rigtig sjovt med,« siger Sus Wilkins om det, der lige nu får dem til at holde foden på bremsen.

Men der er også andet, der spiller ind.

»Det er bare noget andet, når vi er to piger, der gerne vil have et barn sammen. Man skal trykke play på en knap på en helt anden måde end de fleste heteroseksuelle par, vi skal virkelig træffe et aktivt valg,« forklarer hun. Og tilføjer så med et undskyldende smil:

»Så er det også det med graviditeten. Jeg har fandeme ikke lyst til at være gravid, være bæreren. Men jeg kan godt mærke, at jeg vil det mere end Freja, som slet ikke har lyst til at være gravid nogensinde, så…«