Lyt til artiklen

Dyrlægens natmad, Sol over Gudhjem eller bare et godt stykke med leverpostej og lun bacon.

Mange sætter pris på smørrebrød, men for den mangeårige tv-vært Rikke Gøransson var det surrealistisk at se hendes dengang kæreste komme hjem med spisen og specialøl.

Det fortæller hun i podcasten '112 For Knuste Hjerter' på Radio24syv.

Årsagen til overraskelsen var, at de tidligere på dagen havde talt om, hvorvidt deres forhold skulle fortsætte. Kæresten var ikke sikker, og da han gik på arbejde, efterlod han en knust Rikke Gøransson. Da han kom hjem, stod det klart for dem, at det var slut.

»Det var sådan den sidste nadver i hans hoved, tror jeg,« forklarer hun.

Og der var ikke engang god tid til at snakke tiden igennem, for Rikke Gøransson stod og skulle hjem til sine forældre forud for en kommende familieferie.

»Nu havde vi de her timer, og nu var det nu. Det føltes som en kamp for livet, men alfa og omega var, at der ikke var noget at gøre. Det var slut (...) Det ender med, at jeg sidder på skødet af ham, vi holder om hinanden, og for første gang ser jeg noget, der ligner følelser, for han græder og siger: 'Hvorfor kan jeg aldrig finde ud af det?'«

Forholdet fandt sted, da hun var midt i 20erne. I dag er hun 36 år gammel og er med sine egne ord et helt andet sted i sit liv.

Hun er blandt andet blevet uddannet til psykoterapeut.