Amalie Szigethy møder i retten d. 22. januar.
Amalie Szigethy møder i retten d. 22. januar. Foto: Jeppe Bjoern Vejloe

Den lyshårede Paradiso-stjernes nært stående fremtid er afgjort. Den 21-årige Amalie Szigethy har netop fået en betinget dom på 60 dage og skal udføre samfundstjeneste i 60 timer for at have løjet i retten.

Hun startede med at anklage sin kæreste Peter Birch for vold. Så trak hun anklagen tilbage, men nu gentog hun den i retten. Derfor blev Amalie Szigethy dømt for at lyve i retten flere gange.

Amalie

Amalie var anklaget for falsk vidnesbyrd, og netop derfor befandt hun sig tirsdag i Københavns Byret. Men i stedet for endnu engang at forklare, at ekskæresten Peter Birch ikke slog hende, fortalte hun tirsdag i retten, at han ved flere lejligheder havde udøvet vold mod hende.

- Peter sagde jeg skulle lyve. Ellers ville han slå og sådan nogle ting. Jeg var fanget vidste ikke hvad jeg skulle gøre, sagde en tydelig påvirket Amalie som forklaring på, hvorfor hun op til flere gange havde løjet om forløbet i retten og på landsdækkende tv.

Amalie på IN

Bt

Men selvom Amalie ikke er sammen med 'Ulven Peter' mere, og selvom hun i retten forklarede om den vold, som han udsatte hende for ved flere lejligheder, senest for omkring to måneder siden, krævede anklageren 60 dages ubetinget fængsel til Paradise-pigen.

Begrundelsen er, at det at lyve i retten er så alvorlig og central en del af det danske retssystem, at man er nødt til at slå hårdt ned på det, ifølge anklageren.

- Tiltalte (Amalie, red.) valgte to gange at tilsidesætte forklaring. Det er centralt for det danske retssystem. Der er få borgerpligter, men en af dem er at du som vidne skal dukke op og tale sandt, sagde anklageren i retten, der også påpegede at Amalie ved flere retslige lejligheder var blevet informeret om konsekvenserne, hvis hun talte falsk i retten

At Amalie angiveligt gjorde det for at beskytte sin daværende kæreste, er ingen formildende omstændighed, ifølge anklageren.

- Det er en forklaring, men ingen undskyldning, lød det fra anklageren.

Forsvareren krævede maksimalt 60 dages betinget fængsel, men det var forsvarerens anbefaling på betinget fængsel, der blev lyttet mest til. Amalie og hendes forsvarer har, for god ordens skyld, udbedt sig betænkningstid.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.