#Metoo kampagnen bliver stensikkert et tema i landets revyer til sommer. Det er skuespilleren og tekstforfatteren Niels Olsen overbevist om. Han skal levere tekster til dette års Cirkusrevy. Se ham her på videon fortælle, hvorfor #Metoo bliver et hit på landets revyscener.

Hun er bogstavelig talt vokset op for øjnene af os i roller som Lise Nørgaard i 'Kun en pige' og Lars Boms datter i tv-serien 'Strisser på Samsø'. Hun har masser af teatererfaring, men har aldrig medvirket i en revy. Alligevel er 31-årige Amalie Dollerup Cirkusrevyens nye stjerneskud

»Det har aldrig været en drøm for mig at spille med i Cirkusrevyen. For jeg har aldrig troet, at jeg skulle den vej eller i den retning«, lyder det fra dette års nye revy-stjerneskud.

Måske er det også derfor, den 31-årige skuespiller reagerede noget ukontrolleret, da dansk revys 'grand old lady' Lisbet Dahl sidste sommer ringede og tilbød Amalie Dollerup muligheden for at spille sammen med Ulf Pilgaard, Henrik Lykkegaard og NIels Ellegaard - nogle af landets mest garvede revyfolk.

»Jeg skreg af grin, da Lisbet (Dahl, red.) ringede til mig, og spurgte, om jeg ville være med i Cirkusrevyen næste år«, fortæller Amalie Dollerup ved præsentationen af de medvirkende i årets Cirkusrevy. Det foregik på Brdr. Prices Restaurant i indre København.

Smilet på Amalie Dollerups ansigt bliver bredere og hun kan ikke lade være med at fnise, da hun fortæller om den sommerdag sidste år, hvor hun fik præcis den opringning.

»Det spørger du mig ikke om?, var min næste reaktion. Jo, sagde Lisbet til mig, det er vi blevet enige om herude, at det kan du godt,« fortæller Amalie Dollerup videre.

Men selv om det lød lokkende, sagde den 31-årige 'Badehotellet'-sstjerne ikke ja med det samme. Først efter hun havde været ude i det legendariske telt, hvor revykoryfæer som Dirch Passer, Preben Kaas, Claus Ryskjær og Oswald Helmuth gennem årene har fået latteren til at bølge så teltdugene blafrede, og talt noget mere med Lisbet Dahl, sagde hun ja.

For selv om Amalie Dollerup spillet den obsternasige datter i 'Badehotellet', danset med Silas Holst i musialen 'Saturday Night Fever' og været med i musicalversionen af 'En kort en lang', består hendes revyerfaring fra de revyer, hun har set sammen med sin far.

»Ja, det er en stor mundfuld, for det er en ny genre for mig. Sådan bliver jeg nødt til at se på det. For det er ikke noget, jeg har gjort så meget i. Men fra 'En kort en lang' og 'Saturday night fever' ved jeg, at jeg har showgenet i mig,« fortæller hun og tilføjer:

»Men det er jo det fedeste, at de har valgt mig«.

Derfor har den 'nye pige i klasen' også tænkt, at suge til sig fra de garvede revyfolk ikke mindst timingens svære kunst, som er revyskuespillernes særkende.

»Jeg har arbejdet i fem år på Badehotellet med en mester i timing, Lars Rantje (der spiller hendes far i tv-serien, red.). Så det er ikke første gang, jeg har arbejdet med det. Og så er de her mennesker jo mestre i timing«, lyder det optimistisk.

Er du nervøs?

“Jeg er mere spændt. For med de her mennesker, har jeg et sikkerhedsnet. Og jeg glæder mig sådan til at komme igang. Og ikke bare snakke om det«, lyder det forventningsfuldt fra stjerneskuddet i dette års Cirkusrevy.