Skuespiller Sidse Babett Knudsen har udmærket sig.

Den dygtige dansker er modtager af en orden som ridder af æreslegionen.

Det afslører Adam Price på sin Instagram-profil.

Manuskriptforfatteren var nemlig med, da Sidse Babett Knudsen tirsdag fik sin medalje på den franske ambassade i København.

'I meget fint selskab på den franske ambassade. Hvor mange kan lige sige, at de tilbragte eftermiddagen i et palæ med en forhenværende stats- og udenrigsminister og den franske ambassadør i Danmark? Kæmpe tillykke til fantastiske Sidse Babett som i dag blev slået til ridder af æreslegionen af Christophe Parisot, den nye ambassadør', lyder det.

Adam Price, der står bag 'Borgen', hvor Sidse Babett Knudsen har hovedrollen, fortæller også, at skuespilleren ingen problemer havde med at holde en genial tale – selvom det ikke var ham, der havde skrevet den.

'Både den nyslåede ridder og ambassadøren klarede det fremragende og holdt smukke taler – og jeg kunne konstatere, at Sidse faktisk sagtens kan klare sig uden mig som taleskriver.'

Adam Price er dog ikke bleg for at fremhæve sine egne udmærkelser i opslaget.

'Jeg blegner noget ved siden af Sidse med den nye, fornemme hædersbevisning, men trøster mig med, at selvom jeg ikke har nogen ordener, så har jeg dog stadig en guldnål for at have fanget en rekordstor makrel i 9. Klasse og mit gamle medlemsdiplom fra Batman-klubben.'

Sidse Babett Knudsen har altid haft en stærk tilknytning til det franske.

Som ung skuespiller blev hun uddannet fra skuespillerskolen L'Ombre i Paris.

Hun har tidligere modtaget L'Ordre des Arts et des Lettres i 2014, og hun blev i 2022 udnævnt til ridder af Dannebrog.

B.T. har forsøgt at kontakte den franske ambassade i Danmark for en kommentar, men det har i skrivende stund ikke været muligt.