Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Venner, familie og kollegaer sluttede samlet af på scenen og sagde et sidste og værdigt farvel med Jacksons egen 'Heal The World'.

I bedste Michael Jackson stil lyste en kæmpemæssig jordklode i baggrunden mens det sidste musikalske indslag til Jacksons mindekoncert blev sunget. En mindekoncert, hvor afdøde Michael Jacksons blev hyldet. 

Familien - med Michaels tre børn i front - var alle på scenen til det sidste nummer. Det samme var kollegaerne fra musikbranchen, vennerne og beundrerne. Først blev der sunget 'We are The World' og til den store 'finale' sang alle med på 'Heal the World'. 

En perlerække af indslag fra nogle af USA's mest prominente og indflydelsesrige personer prægede den store mindekoncert for Jackson der blev afviklet på en - måske ikke så typisk for amerikansk showbiz, rolig og værdig måde.

Jacksons kiste var med til højtideligheden

Mindekoncerten for den afdøde pop-stjerne Michael Jackson blev åbnet af en stærkt bevæget Mariah Carey.

Kort forinden var guldkisten med Michael Jackson blevet båret ind på sin hædersplads foran scenen til tonerne af et gospelkor. Kisten var pyntet med massevis af røde blomster. Herefter holdt præsten Lucius Smith, der er en ven af familien Jackson en kort tale, hvor han priste den afdøde Jackson og blandt andet sagde: 'As long as we remember him he will be with us' (lige så længe vi husker ham, vil han være hos os. red.) 

Herefter var der en kort pause, hvorefter Mariah Carey sang et af Michael Jacksons første hits 'I'll be there' i duet med Trey Lorenz. Det var tydeligt at sangerinden ind i mellem var så bevæget, at det var svært for hende at synge, men i løbet af nummeret sang hun sig varm - godt hjulpet på vej af Trey og en fyldt sal, der kom med et massivt bifald da sangerinden var færdig. 

Mariah Carey sluttede af med et stille: 'We miss you' (vi savner dig. red.) før hun forlod scenen.

Gospel fra Lionel Richie

Herefter var det skuespiller og sangerinden Queen Latifahs tur til at sige et par ord. Hun fortalte om dengang hun dansede til 'Jackson Five' og prøvede at være ligeså god som dem. Hun fortalte, at familien Jackson altid havde været et forbillede for afro-amerikanere. Også Latifah var rørt til tårer over at skulle tage afsked med en ven - omend det 'kun' var en ven, hun havde beundret på afstand.

Lionel Richie var næste mand på scenen og sang gospel-sangen 'Jesus is love' til ære for sin ven Jackson. Jackson og Richie skrev i sin tid verdenshittet; 'We are the world' sammen.

Efter Richie tog Berry Gordy ordet. Producenten og stifteren af Motown, Berry Gordy var blandt de første til at lægge mærke til den unge Michael og han sluttede sin flotte tale af med ordene:

'Jeg mener ikke, at Michael kan nøjes med at blive kaldt 'The King of Pop'. Han var den største entertainer, der nogensinde har levet. Du vil for altid leve i mit hjerte, Michael'.

Efter et indslag med forskellige billeder fra Michael Jacksons liv ledsaget af musik fra Jacksons kæmpemæssige sangkatalog var det blevet sangeren Stevie Wonders tur.

- Det her er et øjeblik, jeg håbede på, at jeg ikke ville leve længe nok til at opleve, sagde en trist Stevie Wonder.

Herefter spillede han to sange som han dedikerede til Jackson: 'Never dreamed you'd leave in summer' og 'They Won't go When I Go'. Begge sange blev fremført med den helt rigtige dosis intensitet, indlevelse og professionalisme som kun de største kunstnere kan præstere.

Så blev det tid til at sportens verden fik lov til at give deres besyv med. 'Magic Johnson' den tidligere basket-stjerne kendte Michael Jackson personligt og fortalte, at han engang havde delt en stor potion 'Kentuckty Fried Chicken' ude foran Jackson huset i selskab med den store stjerne - en oplevelse der den dag i dag stod som et af hans mest værdifulde minder om pop-stjernen fordi han virkede meget 'nede på jorden'. Johnson har også medvirket i en musikvideo med Jackson.

En sang fra Hudson

Jennifer Hudson sang en flot version af Jacksons 'Will You Be There' og så var det prædikanten og politikeren Al Sharptons tur. Han holdt en lang tale, hvor han priste Jackson familien i høje toner. Han sluttede af med at sige:

'Nogle er nok kommet for at sige farvel til Michael. Jeg er kommet for at sige tak for alt det han gav os'.

John Mayer gav herefter en smuk version af nummeret 'Human Nature' fra Thriller albummet.

Efter Mayer kom en meget rørt Brooke Shields på scenen og holdt en tale for sin afdøde ven. De to mødte hinanden da skuspillerinden var 13 år gammel og Jackson var 19 år og havde et meget stærkt venskab. Måske - ifølge Shields fordi de begge to blev stjerner i en meget ung alder.

- Jeg vil ikke huske ham som en konge, men mere som 'Den lille prins', sagde Shields, der herefter læste et lille stykke op fra bogen af samme navn:

'Eyes are blind. You have to look with the heart. What's most important is invisible' (Øjet er blindt. Du er nødt til at se med hjertet. Det der er vigtigst er usynligt' red.).

Hun fortalte, at de to altid grinede meget sammen og at det var det hun huskede ham bedst for; At han var sjov, ærlig og kærlig. Mange gange under talen var hun ved at bryde helt sammen i gråd, men det lykkedes hende at smile op mod himlen.

- Vi skal huske at smile op til Michael, sagde hun og fortalte at en af Michael Jacksons yndlings-sange var Charlie Chaplins 'Smile'.

Jermaine Jackson, Michaels storebror sang herefter sangen 'Smile' og havde umådelig svært ved at holde tårene indenbords.

En samlet familie

Hele familien Jackson var samlet til mindekoncerten og sad på den første række i det store Staple Centre. Jacksons tre børn: 12-årige Prince Michael, 11-årige Paris og syvårige 'Blanket' sad sammen med resten af familien bare få meter fra deres fars kiste og fulgte med i det store sceneshow. Mange gange henvendte de optrædende, eller talerne sig direkte til børnene. Blandt andet sagde præsten Sharpton til Jacksons børn:

'Der var ikke noget galt med jeres far, men den måde han blev behandlet på var gal'.

Alle Jacksons brødre og tidligere medlemmer af 'The Jackson Five' var iført en sølvhandske og hele familien bar mørkt tøj.
 
Det menes at op imod 1 milliard mennesker verden over fulgte mindekoncerten for Jackson.

Andre læser også