Lars Mikkelsen kan ikke lade være med at smile på spørgsmålet, om han er stolt af sin søn. Han kigger lidt væk fra horden af hungrende journalister til gallapremieren på 'De forbandede år' i Imperial og svarer. Stadig smilende.

»Det er skønt for ham. Det kører for ham. Det er dejligt. Jeg er stolt og rørt,« siger sixpence-klædte Lars Mikkelsen, der har klippet skægget af.

Hans søn, 24-årige Lue Støvelbæk, spiller jazzmusiker i Anders Refns nye film om 'De forbandede år', der handler om en familie under besættelsestiden. Og hvordan de reagerer.

En kæmper på tysk side mod Sovjetunionen. En anden gifter sig med en tysker. Og en tredje. Ja, han spiller jazz, og det er så Lues karakter.

»Det ville være sjovt at spille over for ham. Rigtig skægt. Vi er jo en klan efterhånden,« griner han med henvisning til sin bror, Mads Mikkelsen.

»Jeg er så lidt som muligt indover. Han skal lave sit eget. Nogle gange snakker vi om det, og har vi et godt råd, beder han selv om det.«

»Man skal altid passe på. Folk skal farve deres egne erfaringer. Men man kan altid råde lidt i forhold til, hvordan man opfører sig og tager næring til sig.«

Lars Mikkelsen har også været ude at se teaterstykket 'SKAM3' om teenageren Isak på Aveny-T.

»Er du sindssygt, han var god, mand. Er du gal, det var godt.«

»Han er bedre, end jeg var i den alder. Men jeg har sagt til ham mange gange, han ikke skal gå ind i branchen,« griner han.

»Det er en skøn branche at være i, hvis man ikke får lov. Men hvis man får lov, så er det sjovt. Og indtil videre går det meget godt,« siger Lars Mikkelsen.