En støttegruppe forsøger nu at hjælpe Hannah Melissa Ginics datter hjem, efter kommunen onsdag tvangsfjernede den unge mors lille pige.

Hannah Melissa Ginic var nærmest selvskrevet til Kanal 4-programmet De unge mødre, da hun for to år siden blev nybagt mor i en alder af blot 17 år.

På tv blev hun ikke kun kendt som ung mor, men også for sin årelange kamp for at kommunen ikke skulle tvangsfjerne datteren Cecilya. En kamp, som hun tabte onsdag, da Skive Kommune besluttede at tvangsfjerne den 2-årige pige og anbringe hende hos en plejefamilie.

LÆS OGSÅ:

Men det har nu fået de trofaste tv-fans til at bakke den unge mor op på Facebook, hvor en bruger har etableret støttegruppen 'Cecilya skal hjem til mor igen'.

Opfordrer Hannah til at skifte kommune

Indtil videre har 334 meldt sig ind, og mere end 35 personer har postet deres sympati på gruppens væg. ’Skift kommune’ lyder flere af forslagene fra Hannahs støttere.

- Så keder kommunen sig igen, og hvad skal de så finde på at lave, vi kan da lige fjerne et barn mere, skriver en bruger.

Mens en anden skriver:

- Jeg får ondt helt ind i hjertet af at læse, de har fjernet Cecilya, har aldrig set et barn i 'De unge mødre', som har smilet hver gang... forstår det da slet ikke det der!

LÆS OGSÅ:

En tredje opfordrer til at lave en demonstration for sagen.

- Vi burde lave en demonstration, mod det de har gjort! Hun hører til hos Hannah og ingen andre steder. Tror de selv, det er løsningen at sætte hende ud til en helt fremmet familie, så det sgu først prinsessen lider af savn til hendes mor og hendes far og hendes hjem.

Hannah takker for hilsner

Den unge mor har selv været inde på siden og takket for de varme hilsner.

- Tak, tusind tak. Tårerne trillede godt nok, da jeg så den her side. Sagen bliver først genbehandlet om et år, men jeg anker den, og det er sat i gang. Jeg vil gerne fortælle, hvad der er sket, men først når jeg er lidt ovenpå igen og kan formulere mig ordentligt. Endnu engang tusind tak! Det er godt nok hårdt at give slip! skriver Hannah Melissa Ginic´.

Første gang datterens trivsel landede som en sag hos Skive kommune, var datteren blot fire måneder gammel. De mente simpelthen ikke, at Hannah Melissa Ginic tog ordentlig vare på barnets basale behov.

Siden har tv-programmet dokumenteret, hvordan adskillige ansatte hos kommunen har kigget den unge mor over skulderen. For præcist et år siden hang der også en trussel om tvangsfjernelse over hendes hoved. Onsdag blev det alvor.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Hannah Melissa Ginic.