Fra han fik øje på hende første gang, vidste han, at hun var hans drømmekvinde.

Siden fandt de sammen og har dannet par i 16 år. Men nu er det slut. Film- og tv-stjernerne Jason Momoa og Lisa Bonet skal skilles.

Det oplyser de i en fælles udtalelse, som er blevet delt på førstnævntes Instagram-profil natten til torsdag.

'Vi har alle følt presset og ændringerne af disse foranderlige tider. En revolution er på vej, og vores familie er ingen undtagelse,' lyder det blandt andet i opslaget, som fortsætter:

'Og derfor deler vi vores familienyhed: At vi går fra hinanden i vores ægteskab.'

Videre forklarer parret i deres udtalelse, at de ikke deler det med omverdenen, fordi de selv mener, at det er 'nyhedsværdigt':

'Men (vi gør det, red.), så når vi fortsætter vores liv, at vi kan gøre det med værdighed og ærlighed,' lyder det.

Parret mødte ifølge CNN hinanden på en jazzklub i 2005 – flere år før, at den i dag 42-årige Jason Momoa fik sit store gennembrud i rollen som Khal Drogo i tv-serien 'Game of Thrones' og senere fik rollen som 'Aquaman', ligesom han senest har medvirket i blandt andet storfilmen 'Dune'.

Jason Momoa og Lisa Bonet i 2019.
Jason Momoa og Lisa Bonet i 2019. Foto: Nick Agro
Vis mere

På det tidspunkt var 54-årige Lisa Bonet omvendt et stort navn, da hun i 1980erne blev kendt for at spille rollen som Denise Huxtable i hitserien 'The Cosby Show'.

Det var netop i den tv-serie, at Jason Momoa som barn for første gang fik øje på den 12 år ældre kvinde:

»Lige siden jeg var omkring otte år og så hende på tv, var jeg helt: 'Mor, hende vil jeg have',« fortalte han med et grin ifølge CNN i 2017 i tv-programmet 'The Late Late Show'.

I deres udtalelse skriver parret videre, at der stadig er kærlighed mellem dem på trods af bruddet:

'Vi sætter hinanden fri,' lyder det blandt andet.

Parret har sammen to børn: datteren Lola fra 2007 og sønnen Nakoa-Wolf, der kom til verden et år senere, og i udtalelsen gør de det klart, at de står sammen om dem.

Fra forholdet med sangeren Lenny Kravitz har Lisa Bonet også datteren Zoë Kravitz, der har fulgt i moderens fodspor som skuespiller.