Talent-dommerne får op til 2 mio. kr. for en sæson. Klik videre og se, hvad de enkelte dommere får i løn.
Talent-dommerne får op til 2 mio. kr. for en sæson. Klik videre og se, hvad de enkelte dommere får i løn. Foto: Marie Hald

Mens der skæres og spares i mange afdelinger på DR og TV2, åbnes pengekassen på vid gab, så stjernedommerne kan hæve tårnhøje honorarer i Voice og X-Factor.

B.T. afslører i dag, at talent-dommerne ikke kun spotter talenter for sjov i TV2s frontal-angreb på DRs X Factor.

Udover den eksponering, de såkaldte coaches får i den bedste sendetid, går de også hjem fra programmet som millionærer. Flere pålidelige kilder, der er tæt på produktionen af Voice og programmets coaches, fortæller B.T., at alle fire Voice-dommere, .L.O.C., Lene Nystrøm, Steen Jørgensen og Sharin Foo får op mod én million kr. i løn for at spotte talenter i programmet og coache dem i de såkaldte ’battles’ og live-programmer.

- Jeg ved, at dommerne får ca. en million, og jeg ved også, at Liam O’Connor (L.O.C.) regnes for den største stjerne og derfor får op mod to millioner, siger en anonym kilde i branchen til B.T.

ER DOMMERNE DERES MILLIONLØNNINGER VÆRD? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Dermed er TV2 på linje med de internationale tv-selskaber, målt i forhold til indbygger- og seertal. Ifølge X Factor-ejeren Simon Cowell får hans guldfugl, Sheryl Cole, over 15 mio. kr. for en sæson som X Factor-dommer. De øvrige dommere får lidt mindre.

- Det er enkelt. Vi betaler en formue, fordi vores dommere er en formue værd, har Cowell sagt til bladet Rolling Stone.

TV2 i charmeoffensiv

Fra og med årsskiftet bliver TV2 betalingskanal p.g.a. ændringer i sendeforholdene. Det betyder, at ca. en femtedel af seerne skal investere i nyt udstyr. Resten skal betale mere end nu. Derfor er TV2 lige nu på charmeoffensiv overfor seerne. Set i det lys er det ikke overraskende, at TV2 åbner for pengekassen, mener chefredaktør på branchehjemmesiden mediawatch.dk, Anders Heering.

- TV2 opererer på markedsvilkår. Jeg kan godt forstå, at TV2 har brug for stjerner til et program som Voice. De rigtige ansigter er afgørende for succesen, siger Anders Heering.

- De får gode penge, men det skal de også have, siger TV2s program-direktør Keld Reinicke om Voice-dommernes lønninger. Han vil dog ikke vil afsløre, hvor meget de tjener. - Det er en forretningshemmelighed, siger Reinicke.

Læs i B.T. i dag (køb adgang her):

- Rasmus Seebach sagde nej til Voice-dommer job
 
- Så meget tjener X Factor-dommerne

Er dommerne deres millionlønninger værd, eller er det spild af penge?

Hvad bidrager dommerne med?

Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.