Det kan godt være, at vi i Danmark føler, at coronapandemien har været et sandt helvede. Der er dog visse steder i verden, hvor det har stået meget værre til.

Det har DR-korrespondenten Stéphanie Surrugue bevidnet med egne øjne.

Hun boede nemlig i Frankrig, da pandemien brød ud, og her blev hospitalerne hurtigt oversvømmet af syge, mens alt blev lukket ned, da myndighederne udstedte et decideret udgangsforbud.

Derudover rejste Stéphanie Surrugue som følge af sit job blandt andet til Barcelona i Spanien for at dække coronaens slipstrøm gennem Europa, og her stod det rigtig grelt til. Det fortæller hun i et større interview med Alt for damerne.

Journalist Stéphanie Surrugue.
Journalist Stéphanie Surrugue. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Da jeg senere kom til Barcelona, mødte jeg en bedemand fra en stor spansk bedemandskæde. Han havde lejet en parkeringskælder, hvor han havde 300 døde mennesker liggende i kister,« siger hun til magasinet og fortsætter:

»Bare det at se alle de kister stablet op i en parkeringskælder … det var et uvirkeligt lager af lig. Og så i Barcelona … der har jeg danset på tagterrasser, drukket drinks og været på stranden.«

Stéphanie Surrugue kalder i interviewet tilstandene i Frankrig og Spanien for noget fra 'en katastrofefilm'.

Hun er efterfølgende blevet tilbudt debriefing og psykologhjælp af DR, men det har hun afvist, da hun ikke føler, at hun har haft brug for det.

Det er da heller ikke første gang, at den garvede 44-årige korrespondent dækker voldsomme hændelser.

Hun har blandt andet dækket Saddam Husseins fald i Bagdad i 2003, jordskælvet i Haiti i 2010 og de gule vestes demonstrationer i Paris i 2018.

Stéphanie Surrugue bor ikke længere i Paris. Hun flyttede nemlig i begyndelsen af året tilbage til Danmark efter fem år i udlandet, fordi hun under coronapandemien er blevet klar over, hvor meget hun savnede sin familie i Danmark.

»Da krisen kom, lufthavnene lukkede ned, og jeg ikke anede, hvornår jeg ville se min familie igen, dér blev det helt tydeligt for mig, hvor jeg har mine rødder henne. Og dem har jeg i Danmark,« har hun tidligere fortalt til Ritzau om flytningen.

Stéphanie Surrugues kæreste, franskmanden Jean, som hun har dannet par med siden september 2020, bor stadig i Paris.