Stéphanie Surrugue er halvt dansk og halvt fransk, og de sydeuropæiske gener har hun fra sin far.

En far, som hun holdt meget af, og som for at få hende til at grine kunne finde på at danse rundt på gaden.

Nu fortæller DR-korrespondenten i et interview med bladet Ud & Se om den store sorg, som ramte hende, da faren gik bort.

Det skete kun et halvt år inden, at hendes daværende kæreste også mistede sin far.

Stéphanie Surrugue siger, at hun elsker sit job, selvom det er hårdt til tider. (Arkivfoto)
Stéphanie Surrugue siger, at hun elsker sit job, selvom det er hårdt til tider. (Arkivfoto) Foto: Claus Bech
Vis mere

Stéphanie Surrugue var dengang bare tyve år gammel, og hendes far havde været hjertesyg hele hendes liv. De boede på Vestegnen, og en dag faldt faren om i haven. Pludselig var han ikke i Surrugues liv længere.

Hun fortæller, at selv om det var svært, at hun ikke nåede at sige farvel, undte hun ham, at han ikke skulle ligge og visne bort i en sygeseng. Allerede dér gik han hjemme, fordi han var for syg til at arbejde.

»Min daværende kærestes far døde et halvt år efter min far, og det var, som om en kæmpestor, massiv pude blev lagt over vores ungdomsår. Vi blev meget stille i lang tid,« siger hun og fortsætter:

»Når du er 20 år, er du for stor til, at folk griber fat i dig, som hvis du var et barn, men du er også for ung til at kunne håndtere det selv. Hvis jeg i dag stod med en 20-årig, ville jeg sige: 'Måske ville det være godt for dig at tale med en sorgterapeut.' Men hele bearbejdelsen stod vi selv for.«

Foruden det politiske og katastrofer har Surrugue også dækket kongehuset og Tour de France. (Arkivfoto)
Foruden det politiske og katastrofer har Surrugue også dækket kongehuset og Tour de France. (Arkivfoto) Foto: Claus Bech
Vis mere

I interviewet fortæller den kendte DR-korrespondent desuden, at hendes mor opdrog hende med, at familien betyder meget.

Det er dog ikke ensbetydende med, at den 42-årige vært har brug for en mand i sit liv. Hun fortæller, at hun har haft kærester en gang imellem, men at det ikke er en nødvendighed med en mand, for at hun er glad. Hun kom for nylig ind på samme emne i et interview med Alt for damerne:

Hun har hverken brug for en kæreste af sociale hensyn, sex eller penge. Der er kun én grund for hende til at få en kæreste.

»Så tilbage er der kun, at hvis jeg skulle have en kæreste, så skulle det grundlæggende ene og alene være, fordi jeg var vild med ham. Og det gør det vildt for en mand at skulle leve op til. Når han opdager, 'hov, hun har faktisk ikke brug for mig på andre parametre end de rent følelsesmæssige'.«