Podcaster og influencer Stephanie Fisker, som står bag podcastsucessen 'Anden til venstre', er nu klar med en ny podcast, hvor hun sætter fokus på at være pårørende.

Det sker, i forbindelse med at hun har sagt ja til at være ambassadør for Kræftens Bekæmpelses 'Kræft er ikke for børn'-projektet, som er særligt sårbart for podcasteren.

Der er ingen tvivl om, at Stephanie Fisker brænder utvivlsomt for sagen, men den prikker også til en angst, som ligger dybt i hende - nemlig at miste sine børn, Elva og Baldur, som hun har med fodboldspilleren Kasper Fisker.

»Jeg har svært ved at forholde mig til, at der kan ske mine børn noget. Jeg kan ikke være i den tanke mere end et sekund. Jeg har den her angst for at miste, og derfor skulle jeg mærke efter, om det her var det rigtige for mig,« fortæller hun til B.T, inden hun fortsætter:

Stephanie Fisker er kvinden bag podcasten 'Anden til venstre'.
Stephanie Fisker er kvinden bag podcasten 'Anden til venstre'. Foto: Byrd / Kasper Løjtved
Vis mere

»Før jeg fik børn, var jeg ikke bange for noget som helst. Det hænger nok sammen med at være ung. Men pludselig virker verden enormt farlig, når man har sat børn i den.«

Angsten er ikke overtagende i hendes hverdag, men en gang imellem bliver hun ramt af en følelse af, at 'det her er for godt til at være sandt'.

»Jeg vil bare gerne kunne nyde mine børn uden at være bange for, at der sker dem noget,« siger hun, inden hun forsætter:

»Det sker også, hvis jeg finder en knude eller andet på mig selv. Så googler jeg, og det skal man jo bare aldrig. Jeg bliver bange for, om jeg fejler noget, for det skal ikke ske for mine børn, at jeg bliver alvorligt syg.«

Stephanie Fisker nægter dog at lade frygten spænde ben for hende i hverdagen, hvorfor hun ser en psykolog, som hjælper hende med at overkomme de svære tanker.

Det er af samme grund, at hun har valgt at lave hendes nye podcast, som enten får titlen 'Berørt' eller en undertitel af hendes eksisterende podcast 'Anden til venstre':

Selv om det er svært for hende at høre folks svære historier, og nogle af dem utvivlsomt kan prikke til hendes værste mareridt, så er det så vigtige historier, at de 'skal fortælles'.

Det kan være historien om pigen, som er søskende til en med en spiseforstyrrelse, en kone til en udstationeret soldat, eller en, som lever med en sort samlever, som oplever racisme.

»Jeg skal være mentalt forberedt på de her samtaler, som mange, inklusiv jeg selv, oplever som svære,« siger hun.

I modsætning til 'Anden til venstre', hvor hun i den grad kan identificere sig med at være den bedre halvdel til en person i rampelyset, understreger hun, at hun er klar over, at hun ikke ved, hvordan det eksempelvis er at miste et barn eller være pårørende til en misbruger.

Hun vil derfor gerne give et talerør til de mennesker, som har en historie og nogle følelser at dele, som mange danskere formentlig kan nikke genkendende til.

»Jeg går ikke ind og tror, jeg er psykolog, eller jeg kan redde nogle. Men jeg tror, at de her historier kan være med til at ramme noget i folk og få folk til at føle, at de ikke er alene i de svære tider i livet. Det, tror jeg, er virkelig vigtigt,« siger hun.

Foruden Stephanie Fisker er flere influencere, herunder blandt andet Irina Olsen og Szhirley, en del af 'Kræft er ikke for børn'-ambassadørerne, som har sat et mål om, at hver repræsentant skal indsamle 25.000 kroner i indsamlingsugen, som løber fra 15. til 21. juli.

Men penge er ikke alt for Stephanie Fisker.

»Jeg vil selvfølgelig gerne indsamle så mange penge som overhovedet muligt, men jeg bliver glad for alt, som folk har lyst til bidrage med. Alt har ret.«