Lyt til artiklen

56-årige Mikkel Beha Erichsen har levet godt på sin karriere som tv-søeventyrer.

Det kan man ikke mindst se på det netop offentliggjorte regnskab fra hans holdingselskab.

Her fremgår det, hvordan han er med i flere virksomheder inden for film- og tv-branchen, samt hvordan han står bag bøger og events samt driver konsulentvirksomhed.

Egenkapitalen i Beha Erichsen Holding ApS er da vokset til lige over de 13 millioner kroner.

Overskuddet for regnskabsåret ender på lige over 400.000 kroner, og så er der samtidig blevet udbetalt et beskedendt udbytte på lige under 115.000 kroner.

Men ikke alt er fryd og gammen, for holdingselskabet ender ud med et resultat, der er mere end 1,8 millioner lavere end sidste år.

Der har samlet været omkostninger for omkring en million kroner mere end året før.

Blandt holdingselskabets virksomheder finder man ikke mindst Mikkel Beha Erichsens produktionsselskab Havana Production, som også netop har offentliggjort sit årsregnskab.

TV-vært og søeventyrer Mikkel Beha. Her arbejder han på sin husbåd.
TV-vært og søeventyrer Mikkel Beha. Her arbejder han på sin husbåd. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Her er der ligeledes grønne tal på bundlinjen, men heller ikke her er det noget, der kan måle sig med regnskabet året før.

Overskuddet er mindre, men lander stadig på lige godt 1,15 millioner kroner.

Samtidig er der heller ikke blevet udbetalt udbytte på 900.000 kroner, ligesom der blev gjort året forinden.

Faktisk lyder årets udbytte på et rundt nul, men til gengæld er lønningerne til virksomhedens to ansatte steget med omkring 350.000 kroner.

For de to ansatte – hvoraf den ene må formodes at være Mikkel Beha Erichsen selv – har fået udbetalt i omegnen af 1,4 millioner kroner for året.

Den forhøjede egenkapital i produktionsselskabet lyder derfor på en sjat under de 2,5 millioner kroner.

Samlet set har den 56-årige søfarer altså stadig en kistebund på svimlende 15,5 millioner kroner, men mon ikke årets nedgang på rundt regnet halvanden million kan mærkes alligevel.

Derudover er Mikkel Beha Erichsen direktør i familievirksomheden Den Blå Delfin, ligesom han er en del af bestyrelsen i Fonden Nordkaperen, Fonden Wild Nature Foundation og Skonnerten Mira.